Clicky

dinsdag 25 februari 2025 - 21:12 uur
Truckdrivers4you
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerVrachtwagenchauffeur onterecht ontslagen wegens bijbaan als magnetiseur tijdens ziekteverlof

Vrachtwagenchauffeur onterecht ontslagen wegens bijbaan als magnetiseur tijdens ziekteverlof

GOUDA – De kantonrechter in Gouda heeft het ontslag op staande voet van een vrachtwagenchauffeur vernietigd, die door zijn werkgever was ontslagen omdat hij tijdens zijn ziekteperiode werkte als magnetiseur. De rechter oordeelde dat er geen dringende reden was voor ontslag op staande voet.

De chauffeur, in dienst bij een transportbedrijf uit Lekkerkerk, meldde zich in januari 2024 ziek met fysieke klachten waardoor hij zijn werk als vrachtwagenchauffeur niet kon uitvoeren. Zijn werkgever schakelde een bedrijfsrecherchebureau in, dat ontdekte dat de chauffeur tijdens zijn ziekte actief was als magnetiseur op spirituele beurzen. Daarnaast opende hij samen met zijn partner een winkel en reed hij meerdere keren langer dan de toegestane 30 minuten met de auto.

Volgens het transportbedrijf overtrad de werknemer hiermee de regels uit het verzuimreglement en pleegde hij ernstig verwijtbaar handelen. Het bedrijf ontsloeg de chauffeur daarom op 24 oktober 2024 op staande voet.

De rechter vond echter dat de chauffeur onvoldoende ernstig verwijtbaar handelde om ontslag op staande voet te rechtvaardigen. De chauffeur bleef bereikbaar voor zijn werkgever en de bedrijfsarts, waardoor er onvoldoende reden was voor zo’n ingrijpend ontslag. Ook werd niet bewezen dat zijn activiteiten als magnetiseur zijn herstel hinderden.

LEES OOK
Vier jaar cel voor chauffeur die oud-renner Rebellin doodreed

De kantonrechter in Gouda heeft het ontslag vernietigd en oordeelde dat het bedrijf het loon vanaf het ontslagmoment moet doorbetalen, vermeerderd met rente en een wettelijke verhoging van 20 procent. Ook moet het transportbedrijf opdraaien voor de proceskosten.

Een verzoek van het bedrijf om de arbeidsovereenkomst alsnog via de rechter te laten ontbinden wegens wanprestatie of verstoorde arbeidsverhoudingen werd eveneens afgewezen.

MEER NIEUWS
×