Clicky

maandag 28 oktober 2024 - 16:25 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSScheepvaartKrant: vrachtschip Ruby met ammoniumnitraat naar Groot-Brittannië

Krant: vrachtschip Ruby met ammoniumnitraat naar Groot-Brittannië

GREAT YARMOUTH – Een beschadigd vrachtschip met 20.000 ton ammoniumnitraat mag aanleggen in Groot-Brittannië bericht een plaatselijke krant. De Great Yarmouth Mercury schrijft dat de Ruby wordt verwacht in de haven van Great Yarmouth.

Het schip vertrok eerder dit jaar uit Rusland en liep vervolgens schade op tijdens een storm. Het is vervolgens geweigerd in meerdere Europese havens vanwege zorgen over de lading.

Ammoniumnitraat wordt onder meer gebruikt als kunstmest. In de Libanese hoofdstad Beiroet ontplofte in 2020 een pakhuis met de chemische stof, met enorme verwoestingen tot gevolg.

De Ruby kwam uiteindelijk terecht voor de Britse kust, bij een van de drukste vaarroutes in de wereld. De havendirecteur van Great Yarmouth heeft inmiddels bevestigd dat het schip maandag mag aanleggen.

Volgens de plaatselijke krant kunnen pas reparaties worden uitgevoerd als de lading van boord is. Er worden volgens de haven wel strenge veiligheidsmaatregelen getroffen.


Geen nieuws uit de transportsector meer missen? Abonneer u dan nu gratis op onderstaande nieuwsbrief(ven).

Nieuws: elke werkdag rond lunchtijd al het laatste nieuws uit de transportsector
Business: elke vrijdag rond 12 uur alleen het business-gerelateerde nieuws

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Verdachte aangehouden voor mishandeling conductrice

ROTTERDAM - De politie heeft een Rotterdammer aangehouden voor de mishandeling van een tramconductrice. Twee weken geleden liet de politie in het lokale opsporingsprogramma...