Clicky

maandag 28 oktober 2024 - 18:23 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSOvernames en FusiesDaimler Truck en Volvo Group tekenen bindende overeenkomst voor joint venture om...

Daimler Truck en Volvo Group tekenen bindende overeenkomst voor joint venture om softwaregedefinieerd voertuigplatform te ontwikkelen

GÖTEBORG/LEINFELDEN-ECHTERDINGEN – Zoals aangekondigd in mei van dit jaar, zijn Daimler Truck en Volvo Group van plan een joint venture op te richten om een ​​gemeenschappelijk softwaregedefinieerd voertuigplatform en een speciaal truckbesturingssysteem te ontwikkelen, waarmee de basis wordt gelegd voor toekomstige softwaregedefinieerde bedrijfsvoertuigen.

De twee toonaangevende bedrijven in de bedrijfsvoertuigindustrie hebben nu een bindende overeenkomst getekend om de joint venture op te richten en werken aan de oprichting van het bedrijf dat zijn hoofdkantoor in Göteborg, Zweden, zal hebben. Het softwaregedefinieerde voertuigplatform stelt Daimler Truck en Volvo Group en potentiële andere toekomstige klanten van de joint venture in staat om zelfstandige digitale voertuigfuncties voor hun producten te leveren.

Leiding geven aan de digitale transformatie

“De ondertekening toont onze gezamenlijke toewijding om de digitale transformatie van onze industrie te leiden. De software en hardware van deze joint venture zullen cruciaal zijn om ongekende niveaus van veiligheid, comfort en efficiëntie voor onze klanten te bereiken”, aldus Karin Rådström, CEO van Daimler Truck.

Martin Lundstedt, President en CEO van de Volvo Group, voegt toe: “We bundelen onze krachten om softwarearchitectuur opnieuw te definiëren en een nieuw tijdperk van zelfoptimaliserende trucks te pionieren. Samen verwijderen we complexiteit zodat onze klanten hogere niveaus van connectiviteit, veiligheid en efficiëntie kunnen ontgrendelen en continu streven naar betere prestaties. Het is een revolutionaire reactie op de uitdagingen van onze moderne wereld en we zijn er trots op dat we de industriestandaard bepalen.”

LEES OOK
Vervaeke neemt één van de vijf prototypes van de Mercedes-Benz GenH2 Truck in gebruik

De activiteiten van de joint venture omvatten de specificatie en aanschaf van gecentraliseerde high-performance controle-eenheden die speciaal zijn bedoeld voor commerciële voertuigen en die grote hoeveelheden data kunnen verwerken. Het nieuwe bedrijf zal een besturingssysteem en tools ontwikkelen die voertuigfabrikanten kunnen gebruiken als basis om hun eigen onderscheidende digitale voertuigfuncties te ontwikkelen. Dit zal in de toekomst de software- en hardwareontwikkelingscycli ontkoppelen en klanten in staat stellen om digitale applicaties draadloos ‘over the air’ te kopen en te updaten, wat uiteindelijk de efficiëntie en ervaring van de klant verbetert.

Daimler Truck en Volvo Group blijven concurrenten en blijven zich onderscheiden met hun complete product- en serviceaanbod, inclusief hun respectieve digitale oplossingen.

De transactie voor de joint venture zal naar verwachting in de eerste helft van 2025 worden afgerond, mits alle vereiste wettelijke goedkeuringen zijn verkregen.


Geen nieuws uit de transportsector meer missen? Abonneer u dan nu gratis op onderstaande nieuwsbrief(ven).

Nieuws: elke werkdag rond lunchtijd al het laatste nieuws uit de transportsector
Business: elke vrijdag rond 12 uur alleen het business-gerelateerde nieuws

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Signalen van uitbuiting in de binnenvaart aangepakt

Eind september voerde Nederland tijdens een internationale actieweek van Aquapol grootschalige controles uit op riviercruiseschepen. Het doel was om de binnenvaartschepen op mogelijke signalen...