Clicky

maandag 28 oktober 2024 - 04:32 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsVerstappen na tijdstraffen zesde in Mexico, rivaal Norris tweede

Verstappen na tijdstraffen zesde in Mexico, rivaal Norris tweede

MEXICO-STAD – Max Verstappen heeft na een bewogen Grote Prijs van Mexico iets van zijn voorsprong in het wereldkampioenschap moeten inleveren. De drievoudig wereldkampioen in de Formule 1 kreeg tijdens de race twee tijdstraffen van tien seconden te verwerken voor het dwarsbomen van zijn grote rivaal Lando Norris. Na een inhaalrace eindigde hij als zesde.

Carlos Sainz was in zijn Ferrari heer en meester op het hooggelegen circuit van Mexico-Stad en de Spanjaard won voor Norris, die tegen het einde van de race Charles Leclerc van Ferrari inhaalde. De coureur van McLaren liep 10 punten in op Verstappen. De WK-leider van Red Bull heeft met nog vier races te gaan 47 punten meer dan Norris.

Verstappen had nog wel een flitsende start. Hij was op het lange rechte stuk naar de eerste bocht sneller dan Sainz, die vanaf poleposition was vertrokken. De Spanjaard schoot in de bocht ook nog eens het gras op. Hij kwam daardoor weer voor Verstappen terug op de baan, maar begreep dat hij de koppositie moest teruggeven aan de Nederlander.

Safetycar

Vrijwel direct werd de race geneutraliseerd door de safetycar omdat de Japanner Yuki Tsunoda bij de start crashte in zijn RB. Na zes ronden achter de safetycar koos Verstappen het juiste moment voor de herstart, waardoor hij aan de leiding bleef. Sainz zat kort achter hem en Norris reed op de derde plaats.

LEES OOK
Treinverkeer richting Grand Prix Zandvoort komt op gang [+foto's]

Al snel plaatste Sainz een succesvolle aanval en passeerde Verstappen. Norris zag zijn kans schoon en wilde Verstappen ook inhalen. De Nederlander gaf weinig ruimte en Norris moest door het gras om een botsing te voorkomen. Leclerc profiteerde en zag de ruimte om op te schuiven naar de tweede plaats.

Tijdstraffen

Norris was voor de Nederlander teruggekeerd op de baan, maar hij gaf zijn positie niet terug. Een getergde Verstappen haalde een paar bochten later Norris weer in, maar reed daarbij buiten de baan en forceerde Norris opnieuw uit te wijken. “Ik zat de hele bocht voor hem. Deze gozer is gevaarlijk”, riep Norris boos over de teamradio.

De stewards oordeelden beide keren in het nadeel van Verstappen en gaven hem twee tijdstraffen van tien seconden. Hij reed kort daarna de pitstraat in voor verse banden en stond daar twintig seconden stil. Hij hervatte de race vanaf de vijftiende plaats en rukte geleidelijk op naar de zesde plaats, ver achter de Ferrari’s en Norris. Hij moest ook de Mercedessen van Lewis Hamilton en George Russell nog voor zich dulden.


Geen nieuws uit de transportsector meer missen? Abonneer u dan nu gratis op onderstaande nieuwsbrief(ven).

Nieuws: elke werkdag rond lunchtijd al het laatste nieuws uit de transportsector
Business: elke vrijdag rond 12 uur alleen het business-gerelateerde nieuws

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS