Clicky

zondag 27 oktober 2024 - 15:23 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsTwee vast rondom MediaMarkt-geweld, politie: actie geen goed idee

Twee vast rondom MediaMarkt-geweld, politie: actie geen goed idee

ROTTERDAM – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee mensen opgepakt rondom het MediaMarkt-geweld in Rotterdam, meldt de politie. Een 37-jarige man is opgepakt voor het bedreigen van een hondengeleider, een 21-jarige man voor het niet opvolgen van een bevel van de politie. Volgens de woordvoerder was de politie niet op de hoogte van de actie.

“Wij hebben er als politie niks over gehoord”, schetst de woordvoerder, die zegt dat ze de actie niet hadden kunnen verbieden. “Maar we hadden wel kunnen zeggen dat dit geen goed idee was.” Dat komt volgens de woordvoerder doordat het in de nacht heel druk is in het gebied bij het Binnenwegplein, waar horeca te vinden is. “Zaterdagnacht zijn weinig mensen nog nuchter.”

De jongste opgepakte man komt uit Tilburg, de 37-jarige heeft geen vaste woon- of verblijfplaats. De woordvoerder zegt dat een groep mensen duidelijk kwaad in de zin had, zo kwamen er mensen met gezichtsbedekking naar het Binnenwegplein.

LEES OOK
Grote steden gaan gewoon door met zero-emissiezones ondanks tegenstand coalitie

De MediaMarkt wilde vieren dat het 25 jaar geleden is dat het eerste filiaal in Nederland de deuren opende. Er was een kortingsactie en een nachtopening gepland tussen middernacht en 01.00 uur, op het moment dat de klok zogezegd het 25e uur slaat. Sommige klanten stonden al uren in de rij toen het misging. Er is onder meer met vuurwerk gegooid, ook zijn ramen stukgemaakt. De politie moest het plein rond 00.30 uur leeghalen, de deuren van de MediaMarkt zijn nooit opengegaan.


Geen nieuws uit de transportsector meer missen? Abonneer u dan nu gratis op onderstaande nieuwsbrief(ven).

Nieuws: elke werkdag rond lunchtijd al het laatste nieuws uit de transportsector
Business: elke vrijdag rond 12 uur alleen het business-gerelateerde nieuws

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Turkish Technic voert Redelivery checks uit voor de Airbus A320neo-vloot van...

Turkish Technic, een toonaangevende leverancier van onderhouds-, reparatie- en revisie diensten (MRO), heeft een belangrijke samenwerkingsovereenkomst gesloten met IndiGo, de grootste luchtvaartmaatschappij van India....