Clicky

donderdag 24 oktober 2024 - 22:23 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSOvernames en FusiesFirstClass Couriers & Transport en A7 Logistics bundelen krachten

FirstClass Couriers & Transport en A7 Logistics bundelen krachten

VEENDAM/WINSCHOTEN – FirstClass Couriers & Transport in Winschoten en A7 Logistics in Veendam bundelen per 1 november de krachten.

De operationele activiteiten van FirstClass Couriers & Transport worden vanaf die datum stapsgewijs geïntegreerd in de dagelijkse bedrijfsvoering van A7 Logistics. Beide bedrijven blijven onder hun huidige naam opereren. René de Vries van FirstClass en René Nijenbrinks van A7 Logistics zetten onlangs hun handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst en lichtten de medewerkers van beide bedrijven in.

René de Vries en zijn partner Marry runnen al een kwart eeuw FirstClass Couriers & Transport. De relatief kleine specialist in koerierswerk en transport zag zich in toenemende mate geconfronteerd worden met uitdagingen die voor een kleinschalige speler lastig zijn. “Nationale en internationale wet- en regelgeving resulteerde voor ons in serieuze investeringen. Zo moesten we bijvoorbeeld onlangs alle tachografen vervangen vanwege nieuwe regels voor grensoverschrijdend vervoer”, vertelt De Vries.

Voor de middellange termijn voorziet hij ‘een uitdagende markt en marktomstandigheden’: “Onder meer de rapportageplicht inzake CO2-uitstoot, emissievrije zones in steden, kilometerbeprijzing, uitstootvrije voertuigen en personeelsschaarste met de bijbehorende effecten stellen ons voor grote uitdagingen. Snel veranderende regelgeving vanuit de overheid maakt lange-termijn-investeringen soms lastig.”

Samen sta je sterk

In de zoektocht naar een oplossing voor een gezonde toekomst voor FirstClass Couriers & Transport raakte De Vries in gesprek met Nijenbrinks. De bedrijven van beiden werkten al langer samen. De Vries: “Gaandeweg deze gesprekken kregen we een steeds beter en comfortabeler gevoel over de toekomst van ons personeel en onze klanten in een constructie met A7 Logistics. Onder het motto ‘Samen sta je sterk!’ voelt deze transactie dan ook als een logische uitkomst.

LEES OOK
Centrum voor hyperloops in Veendam klaar voor eerste tests

Vertrouwen

“Samenwerken is een kwestie van vertrouwen en dat voelde direct goed”, zegt Nijenbrinks. “Het type werk van FirstClass sluit prima aan op de bedrijfsvoering van A7 Logistics. Integratie van de activiteiten van beide bedrijven resulteert in een efficiëntere operatie. Dit zien wij als noodzakelijk om te kunnen blijven investeren en zo de uitdagingen van het komende decennium aan te kunnen.

Vanaf 1 november 2024 gaat de exploitatie van FirstClass over naar de locatie van A7 Logistics Veendam. In het daaropvolgende kwartaal wordt er op de locatie in Veendam voldoende parkeerruimte aangelegd voor de extra voertuigen. Ook breidt A7 Logistics het aantal docks uit. De bedrijfsactiviteiten en websites van beide partijen blijven nagenoeg onveranderd.

Na de krachtenbundeling gaan De Vries en zijn partner eerst genieten van een welverdiende sabbatical. Daarna blijft hij uitgerust en vol energie zijn specialistische kennis inbrengen om A7 Logistics & FirstClass verder te ontwikkelen. Nijenbrinks: “En ook tijdens zijn sabbatical is hij voor collega’s van beide bedrijven bereikbaar om ze met raad en daad bij te staan.”

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Onderzoek: Duitsland heeft 400 miljard voor infrastructuur nodig

FREIBURG - Duitsland heeft ongeveer 400 miljard euro aan investeringen in zijn verouderde infrastructuur nodig, zoals voor wegen, spoor en ook het energienetwerk. Dat...