Clicky

donderdag 24 oktober 2024 - 22:31 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsLandelijke staking treft apotheken op 12 november

Landelijke staking treft apotheken op 12 november

DEN HAAG – Apotheekmedewerkers leggen op 12 november landelijk het werk neer. Dit betekent dat er in het hele land apotheken dicht blijven, hoewel in elke regio ook vestigingen open zullen blijven voor mensen in nood die medicijnen nodig hebben. Dat hebben de vakbonden FNV en CNV aangekondigd. Ze bevestigen een mededeling van apothekerskoepel KNMP.

De vakbonden en de werkgevers ruziën al enkele maanden over een nieuwe cao. De bonden willen dat de salarissen met terugwerkende kracht vanaf 1 juli met 6 procent worden verhoogd.

Ook moet het minimumloon omhoog. De apotheekbedrijven bieden 2 procent loonsverhoging vanaf 1 juli dit jaar en ongeveer 5 procent per 1 juli 2025. De werkgevers zeggen dat ze de salarissen wel meer zouden willen verhogen, maar dat ze daar geen geld voor hebben.

De bonden hielden eerder regionale stakingen in Groningen, Friesland, Drenthe, Noord-Holland, Zuid-Holland, Gelderland, Utrecht en Limburg. Bij de meest recente actie, half oktober, dreigden ze al met een landelijke actiedag als de werkgevers niet met een beter bod zouden komen.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Onderzoek: Duitsland heeft 400 miljard voor infrastructuur nodig

FREIBURG - Duitsland heeft ongeveer 400 miljard euro aan investeringen in zijn verouderde infrastructuur nodig, zoals voor wegen, spoor en ook het energienetwerk. Dat...