Clicky

donderdag 24 oktober 2024 - 18:32 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSFinancieelAFM legt handel in aandeel bussenfabrikant Ebusco stil

AFM legt handel in aandeel bussenfabrikant Ebusco stil

AMSTERDAM – De handel in het aandeel van de noodlijdende bussenfabrikant Ebusco is tijdelijk niet meer mogelijk. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft besloten de handel tot nader order op te schorten vanwege de buitengewone aandeelhoudersvergadering die bezig is bij het in Deurne gevestigde bedrijf. Die is mogelijk doorslaggevend voor de toekomst van Ebusco.

De koers van het aandeel is de afgelopen tijd fors gekelderd, door zorgen van beleggers over het bedrijf. Donderdag vlak voor het stoppen van de handel bereikte de koers een dieptepunt van 41 cent per aandeel. Bij de beursgang drie jaar geleden was een aandeel nog 23 euro waard.

Ebusco gaf deze week zelf ook aan in acute geldnood te zitten, door een geannuleerde order van Qbuzz en een boete die de fabrikant aan de vervoerder moet betalen. Ebusco ging daar niet mee akkoord, waarop Qbuzz beslag legde op een van de rekeningen van Ebusco en de fabrikant naar de rechter stapte om zijn gelijk te halen. Maar de rechter koos de kant van Qbuzz.

LEES OOK
Ebusco is voornemens Michiel Peters voor te dragen als Co-CEO

Om 36 miljoen euro aan extra kapitaal op te halen wil Ebusco extra aandelen uitgeven. Daarover stemmen de aandeelhouders donderdagmiddag tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering.

Ebusco kwam onder meer in de problemen door uitgestelde leveringen vanuit toeleveranciers. De fabrikant kondigde eerder op donderdag kostenbesparende maatregelen aan om de weg omhoog weer te vinden, door zeker honderd werknemers te ontslaan en productielocaties te sluiten. Dat overtuigde beleggers er nog niet van opnieuw in het bedrijf te investeren, gezien het volgende koersverlies van 19 procent.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS