Clicky

donderdag 24 oktober 2024 - 16:31 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSNieuw Materieel‘Strakke’ Scania 8x4*4 met telescoopkraan voor Rutten Hoogteservice

‘Strakke’ Scania 8×4*4 met telescoopkraan voor Rutten Hoogteservice

WIJCHEN – Kraanverhuurbedrijf Rutten Hoogteservice heeft een Scania 8×4*4 in gebruik genomen. Het voertuig is voorzien van een Tadano HK 50 telescoopkraan en wordt ingezet voor de bemande verhuurdiensten. Het rijcomfort was een belangrijke reden om voor Scania te kiezen.

Rutten Hoogteservice, gevestigd in Wijchen, verhuurt bemande en onbemande kranen, verreikers, compactkranen en hoogwerkers aan zakelijke klanten door heel Nederland. Voor snelle klussen was het bedrijf op zoek naar een veelzijdige truckkraan met een sterk chassis.

“Scania bleek het ideale voertuig te bieden,” zegt Max Rutten. “De XT-serie is robuust, krachtig en dankzij de korte draaicirkel ideaal voor de krappe en soms complexe werklocaties waar onze klanten komen. Het is onze meest compacte kraan geworden, die snel opgezet en afgebroken kan worden.”

Tadano telescoopkraan

De vierasser is dankzij een tridem achteras met een bestuurbare naloopas zeer wendbaar. Twee aandrijfassen zorgen voor optimale trekkracht. De Tadano HK 4.050 telescoopkraan heeft een maximaal hijsvermogen van 50 ton en een mast van 35 meter. Tadano vertelt dat de voorgestanste gaten op het XT chassis het monteren en aansluiten van de kraan vereenvoudigde. “Bij Scania kun je veel voorbereidingen aanvinken die het de kraanopbouwer makkelijker maken. Eigenlijk is bij Scania alles mogelijk, of tenminste bespreekbaar. De samenwerking met Tadano verliep goed.”

LEES OOK
Martijn Kuipers slaat nieuwe weg in met nieuwe Scania 660S

‘Smoelt goed’

Het voertuig, de vierde Scania voor Rutten Hoogteservice, werd geleverd door Scania Nijmegen. “We hebben in het verleden vaker zaken gedaan en wederom ging mijn voorkeur uit naar Scania,” verklaart Rutten. “Naast dat we van eenheid houden, smoelt het ontzettend goed. De voertuigen zijn net wat luxer uitgevoerd, de kwaliteit is perfect en de lijntjes zijn kort. Dat de dealer hier om de hoek zit, speelde ook mee in de beslissing. Dit bespaart ons reistijd als er iets is.”

Volgens Rutten gaf de machinist, die heel content is met zijn nieuwe voertuig, vanwege het rijcomfort ook de voorkeur aan Scania. “Dat heeft alles te maken met de fijne Opticruise aandrijflijn.”

Partner in verticaal transport

Of het nu gaat om onderhouds-, renovatie- en nieuwbouwprojecten, grootschalige evenementen of verhuizingen, Rutten Hoogteservice helpt zakelijke klanten de hoogte in. Toen Ton Rutten in 2000, op 38 jarige leeftijd, startte met één verreiker, had hij niet durven dromen dat zijn bedrijf zo’n vlucht zou nemen. Inmiddels heeft het familiebedrijf twintig werknemers in dienst en beschikt het over een machinepark van kranen, verreikers, compactkranen en hoogwerkers, die zowel bemand als onbemand gehuurd kunnen worden.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

×