Clicky

donderdag 24 oktober 2024 - 16:32 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsNSC-fractie kan leven met compromis over asielmaatregelen

NSC-fractie kan leven met compromis over asielmaatregelen

DEN HAAG – De NSC-fractie in de Tweede Kamer gaat akkoord met het compromis dat is bereikt met de PVV over asielmaatregelen. De fractie is unaniem in haar oordeel, liet een woordvoerder van de fractie weten. Tijdelijk fractievoorzitter Nicolien van Vroonhoven hoeft ook niet terug naar de coalitiepartijen met aanvullende vragen.

Van Vroonhoven en PVV-leider Geert Wilders kwamen deze week na lang onderhandelen tot een akkoord. Ze kwamen overeen geen asielnoodrecht toe te passen waarmee het parlement omzeild zou worden. Daar wilde de NSC niet aan en was ook in de Eerste Kamer, waar de coalitie geen meerderheid heeft, geen steun voor.

De PVV wilde wel asielnoodrecht en Wilders leek zelf een crisis hierover niet uit te sluiten. Uiteindelijk heeft hij een draai gemaakt en kreeg in ruil daarvoor enkele extra maatregelen toegeschoven om het aantal asielzoekers in te dammen. De vier coalitieleiders spreken later deze middag verder over het bereikte compromis.

LEES OOK
NSC en BBB blijven tegen opening Lelystad Airport voor commerciële vluchten

VVD

Bij de VVD is geen fractievergadering over het nieuwe pakket maatregelen. De liberalen hebben nog aanvullende vragen die partijleider Dilan Yeşilgöz in wil brengen bij het overleg dat ze donderdagmiddag heeft met BBB-leider Caroline van der Plas, Van Vroonhoven, Wilders en met premier Dick Schoof. Daarna pas is de VVD van plan om uitsluitsel te geven over de vraag of de partij akkoord gaat met het pakket maatregelen.

De fractie van de BBB heeft woensdagavond al over de voorgestelde maatregelen van PVV en NSC gesproken en was hier volgens Van der Plas “best wel positief” over.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

×