Clicky

woensdag 23 oktober 2024 - 20:23 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSNieuw MaterieelTwee nieuwe Mercedes-Benz Arocs trucks toegevoegd aan het wagenpark van Bolk Transport

Twee nieuwe Mercedes-Benz Arocs trucks toegevoegd aan het wagenpark van Bolk Transport

ALMELO – Bij Bolk Transport in Almelo zijn twee nieuwe trekkers van Mercedes-Benz in gebruik genomen voor zwaar transport. Het gaat om de Arocs 8×4 met 630 pk voorzien van Turbo Retarder Koppeling die kunnen worden ingezet voor treingewichten tot 250 ton.

Wagenparkbeheerder Erik Maassen van den Brink: “Betrouwbaarheid is voor ons heel belangrijk. De Arocs is een ijzersterke machine gebleken waar onze chauffeurs graag mee werken. Vooral de soepele Turbo Retarder Koppeling heeft laten zien ijzersterk gereedschap te zijn in situaties waarin we het uiterste vragen van onze trucks.”

De twee nieuwe Arocs-trekkers vervangen de twee vorige exemplaren die in de afgelopen 8 jaren hun diensten hebben bewezen voor Bolk Transport. In die tijd hebben ze beide ongeveer 500.000 kilometer afgelegd.

Erik Maassen van den Brink vertelt: “Dat lijkt misschien weinig in zo’n lange tijd, maar je kunt ervan uitgaan dat onze trucks het per gereden kilometer veel zwaarder hebben dan een gebruikelijke trekker. Bij elke rit hebben we zware lading mee en de trekkers doen uitzonderlijk pittig rangeerwerk op bijvoorbeeld fabrieksterreinen en scheepswerven. Zowel betrouwbaarheid en rij-ervaring zijn voor ons criteria die van doorslaggevend belang zijn bij de aanschaf van nieuwe machines. Na 8 jaar van nagenoeg probleemloze en efficiënte inzet is het nu – ook onder de streep – voor ons logisch om wéér voor de Arocs te gaan.”

Soepel en nauwkeurig

Het feit dat de Arocs leverbaar is met Turbo Retarder Koppeling hielp mee in de overwegingen van Wagenparkbeheerder Erik Maassen van den Brink. Hij legt uit: “Dit zijn 630 pk sterke 8×4 Arocsen. Ze verplaatsen onder meer zware trafo’s en onderdelen van windmolens door heel Europa. Vaak moeten die zware goederen ook de helling op en af. Dat betekent dus veel optrekken en remmen. Met de Turbo Retarder Koppeling op de Arocs is in de afgelopen jaren al gebleken dat de chauffeur het werk heel soepel en nauwkeurig kan doen. Waar bij een ‘normale’ versnellingsbak de koppeling echt te zwaar op de proef gesteld zou worden, is dit systeem gebaseerd op vloeistoffen in de overbrenging. Dat scheelt ook aanmerkelijk in slijtage. Ik vind dit kortom een heel mooi stukje gereedschap. Sterker nog: dit is het beste systeem in de markt! Daarom zijn we daar nu weer voor gegaan.”

“Van alle gemakken voorzien”

De nieuwe Arocs-trekkers zijn weer gespoten in de donkergroene bedrijfstint van Bolk Transport. Het exterieur is aangepast aan de wensen van de chauffeurs. Maassen van den Brink: “Elke mogelijke vierkante decimeter hebben we benut om bergruimte te creëren met diverse opbergkasten tussen de tank en uitlaat. Daarin vinden onze specialisten alles om het werk goed en veilig te kunnen doen, zoals spankettingen en -banden, anti-sliprubbers, extra zwaailampen, hoekbeschermers en breedteborden. Zo kom je nooit te staan zonder de juiste spullen!”

Ook in de cabine is Bolk Transport ver gegaan in het optimaliseren van de machines, zoals het Almelose bedrijf de trucks graag noemt. “Vanbinnen zijn ze van alle gemakken voorzien. Denk aan extra goede isolatie, een riant bed, dikke gordijnen, koelkast mét vriezer en standkachel én standairco. Onze chauffeurs rijden vaak ’s nachts en het is zaak dat ze overdag goed kunnen slapen. Daarbij zijn ze vaak meerdere weken van huis: dit moet een plek zijn waar ze zich volledig kunnen ontspannen”, vertelt de wagenparkbeheerder.

LEES OOK
Twee nieuwe lesvrachtwagens voor Hoekstra Opleidingen

Altijd op de hoogte

“Omdat we zulke goede ervaringen hebben opgedaan met de Arocs besloten we er weer twee aan te schaffen. Kijk, wij kopen trucks altijd in sets, zodat we alle documentatie, ontheffingen en vergunningen dubbel hebben. Valt er door wat voor reden dan ook één van de twee uit, dan kunnen we altijd nog rekenen op die andere, identieke machine. De nieuwe zijn nagenoeg identiek aan de vorige, maar hebben zoals gezegd meer opbergmogelijkheden en nog schonere Euro 6-motoren”, vertelt Maassen van den Brink.

Ook over dealer Baan Twente Trucks is hij duidelijk te spreken: “Het is een servicegericht bedrijf. Als er relevante ontwikkelingen zijn, zoals nieuwe technieken waarmee wij ons werk beter kunnen doen, dan spijkeren ze ons altijd snel – en soms zelfs ongevraagd – bij. Ons contact Gerralt Kamermans is deskundig en denkt mee. Het werkt gewoon fijn met een partner die ons werk net zo serieus neemt als wijzelf.”

Geslaagde werkplek

De chauffeur die op één van de twee Arocs-exemplaren gaat rijden is de 62-jarige vakman Herman Ruiterkamp. “Ik ben al 37 jaar chauffeur. Het zou zomaar kunnen dat dit laatste nieuwe Mercedes-Benz is waar ik mag instappen voordat ik ermee stop. Ik heb tijdens mijn loopbaan ook in een Powerliner gereden en een Actros MP2 met V8-motor, dus deze Arocs 8×4 met 630 pk staat in een rijtje van indrukwekkende machines. Ik ben blij dat er weer voor de Arocs is gekozen: het is een fijne truck waar ik helemaal vertrouwd mee ben. Ook deze slaapt weer heerlijk en de Turbo Retarder Koppeling heeft zijn meerwaarde andermaal bewezen. Er zijn wel een paar dingen verbeterd, zoals de versnellingsbak. Tijdens de eerste kilometers was dit al te merken, want hij schakelt nu wat sneller. Ook de volledig aangepaste bekisting is echt een uitkomst in mijn werk. En tja, zeg nou zelf, zoals hij er hier nu bij staat in de bedrijfskleuren: het is wel een érg geslaagde werkplek geworden zo, toch?”, glundert Herman Ruiterkamp.

Bolk Transport in Almelo is een transportbedrijf dat innovatie hoog in het vaandel heeft staan. Het verzorgt verschillende soorten van transport, warehousing en projectlogistiek voor meerdere gerenommeerde organisaties in binnen- en buitenland. Bolk Transport verlegt graag grenzen en blinkt onder meer uit in zware, uitzonderlijke transporten. Dit specialistische werk gebeurt door heel Europa. Voor het exceptionele transport kiest Bolk Transport relatief vaak voor trucks van Mercedes-Benz.

“Het merk biedt nieuwe technieken die wij nodig hebben om ons unieke werk beter te kunnen doen vaak als eerste in de markt aan. Bovendien zijn de trucks tot in detail aan te passen aan onze wensen. Dat werkt goed”, sluit wagenparkbeheerder Maassen van den Brink af.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Bonden voelen zich gesteund in kritiek op loonoffer bij KLM

DEN HAAG - Vakbonden voelen zich gesteund door een rapport over de reddingsoperatie voor KLM tijdens de coronapandemie. De Nederlandse staat eiste in ruil...
×