Clicky

woensdag 23 oktober 2024 - 20:35 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsBedenker van Kinderen voor Kinderen, Flory Anstadt, overleden

Bedenker van Kinderen voor Kinderen, Flory Anstadt, overleden

HILVERSUM – Flory Anstadt, de bedenker van het programma Kinderen voor Kinderen, is maandag op 95-jarige leeftijd overleden. Dat heeft haar familie woensdag bekendgemaakt.

Anstadt werkte meer dan dertig jaar bij de VARA. Eind jaren zeventig bedacht ze Kinderen voor Kinderen, een programma waarin een kinderkoor zong om geld in te zamelen voor derdewereldlanden. In 1980 was de eerste editie van het programma op televisie te zien.

Het bijzondere aan Kinderen voor Kinderen was en is dat jongeren zelf onderwerpen kunnen aandragen voor de liedjes die worden gezongen. Hierdoor passeerde in de loop van de decennia een groot scala aan actuele thema’s de revue. Aan het programma werkten de afgelopen 45 jaar bijna alle grote componisten en tekstschrijvers van Nederland mee, zoals Ivo de Wijs, Herman Pieter de Boer en Tonny Eyk.

Uitvaart in besloten kring

Anstadt werd onder meer om Kinderen voor Kinderen onderscheiden met een Gouden Harp en een Edison. De VARA-coryfee groeide op in een onderwijzersgezin en nam zich toen zij in Hilversum kwam werken voor programma’s te gaan maken voor vrouwen, ouders en kinderen. Zij probeerde in programma’s voor jongeren bewust educatie te combineren met spelelementen. Zelf noemde Anstadt dit “leerzame onderwerpen verpakken in hagelslag”. Muziek maakte hier voor haar een belangrijk onderdeel van uit.

Tot haar andere successen behoorden onder meer Vrouwelijkheden (1963-1967), dat zich richtte op jonge moeders, en Zelf uw kind leren zwemmen (1971-1973) en Roffel (1982-1983). Eind jaren tachtig ging Anstadt met pensioen. De familie laat weten dat haar uitvaart in besloten kring plaatsvindt.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Bonden voelen zich gesteund in kritiek op loonoffer bij KLM

DEN HAAG - Vakbonden voelen zich gesteund door een rapport over de reddingsoperatie voor KLM tijdens de coronapandemie. De Nederlandse staat eiste in ruil...
×