Clicky

dinsdag 22 oktober 2024 - 22:28 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsMedische blunder in Zweden: tientallen baarmoeders verwijderd

Medische blunder in Zweden: tientallen baarmoeders verwijderd

STOCKHOLM – Een Zweeds ziekenhuis heeft bij 33 vrouwen onnodig de baarmoeder verwijderd. Een arts zei in een verklaring dat zo’n ingrijpende fout nooit had mogen gebeuren. “Maar dat gebeurde wel.” Het ziekenhuis heeft excuses aangeboden.

De vrouwen kregen na testen te horen dat een voorstadium van kankercellen was aangetroffen, meldt het ziekenhuis in Uppsala. Daarna volgde het advies om zich te laten opereren. De diagnoses bleken vervolgens niet te kloppen. “Operaties waren onnodig geweest.”

De fouten kwamen aan het licht nadat een onderzoek was ingesteld na een opmerkelijke toename van het aantal gevallen. De getroffen vrouwen zijn tussen de 38 en 85 jaar oud. Ze komen in aanmerking voor een schadevergoeding.

Het ziekenhuis beklemtoonde de fout enorm te betreuren. “Het verwijderen van de baarmoeder is een zware operatie met grote en onomkeerbare gevolgen.”

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Polderbaan van 28 oktober t/m 6 november buiten gebruik voor onderhoud

SCHIPHOL - Van maandag 28 oktober tot en met woensdag 6 november vinden er reguliere onderhoudswerkzaamheden plaats aan de Polderbaan. Tijdens het baanonderhoud is...
×