Clicky

dinsdag 22 oktober 2024 - 15:33 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsDodental luchtaanval bij ziekenhuis Libanon flink opgelopen

Dodental luchtaanval bij ziekenhuis Libanon flink opgelopen

BEIROET – Het dodental door een Israëlische luchtaanval in de buurt van een belangrijk ziekenhuis in Libanon is verder opgelopen. De Libanese autoriteiten maken melding van dertien doden en 57 gewonden.

Israël voerde maandag meerdere luchtaanvallen uit op doelen in buitenwijken van Beiroet. De autoriteiten maakten eerder melding van vier doden en 24 gewonden door het bombardement bij het Rafik Hariri-ziekenhuis.

De Israëlische strijdkrachten verklaarden dinsdag dat het ziekenhuis niet het doelwit was en ook niet is getroffen. Er zou een doel van Hezbollah zijn aangevallen in de buurt van het hospitaal.

Tank in brand

Israël stelt dat in Beiroet onder meer een locatie is aangevallen waar Hezbollah militaire speedboten opslaat. Ook een trainingscentrum van de groep zou zijn bestookt.

Hezbollah maakt ondertussen melding van gevechten met Israëlische grondtroepen in het grensgebied. Daar zou ook een Israëlische tank zijn aangevallen en in brand zijn gevlogen.

Beschietingen over en weer

Hezbollah begon Israël ruim een jaar geleden te beschieten uit solidariteit met de Palestijnen in de Gazastrook. Dat escaleerde steeds verder. Israël voert inmiddels grootschalige luchtaanvallen uit en stuurde ook grondtroepen naar het buurland. Israël doodde daar onder anderen Hezbollahleider Hassan Nasrallah.

LEES OOK
Lufthansa vliegt langer niet op Teheran vanwege spanningen Iran-Israël

De Verenigde Staten proberen te bemiddelen. Gezant Amos Hochstein voerde maandag gesprekken in Libanon over de voorwaarden voor een bestand tussen Israël en Hezbollah. Dinsdag arriveerde minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken in Israël.

Blinken in Israël

Blinken heeft een ontmoeting met premier Benjamin Netanyahu. De VS sturen aan op een bestand in Gaza, maar er wordt niet gerekend op een doorbraak tijdens het bezoek van de minister. Die gaat het naar verwachting ook hebben over de verwachte Israëlische vergeldingsaanval op Iran.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vanaf nu meer ligplaatsen voor langere periode in Amsterdamse haven

AMSTERDAM - Binnenvaartschippers kunnen vanaf nu een ligplaats aan de Sumatra- of Surinamekade aanvragen voor een langere periode, namelijk drie weken bovenop de standaardperiode...
×