Clicky

dinsdag 22 oktober 2024 - 14:23 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSOvernames en FusiesJOST en FERNRIDE gaan samenwerken aan decarbonisatie, automatisering en chauffeurstekort

JOST en FERNRIDE gaan samenwerken aan decarbonisatie, automatisering en chauffeurstekort

NEU-ISENBERG – JOST, een toonaangevende wereldwijde producent en leverancier van veiligheidsrelevante systemen voor de bedrijfswagenindustrie, is een strategisch ontwikkelingspartnerschap aangegaan met het in München gevestigde bedrijf FERNRIDE.

Samen willen de partners belangrijke toekomstige thema’s in de logistieke sector vooruithelpen: decarbonisatie, automatisering en het zoeken naar oplossingen voor het tekort aan chauffeurs vormen de kern van de gezamenlijke activiteiten.

Als onderdeel van het samenwerkingsproject bundelen JOST en FERNRIDE hun expertise en middelen om schaalbare technologieën te ontwikkelen die de bediening van vrachtwagens op gesloten operationele domeinen zoals logistieke locaties en depots automatiseren. Het doel op de lange termijn is om de uitdagingen van de industrie op te lossen, meer productiviteit voor gekwalificeerde professionals en veiligheid in de operaties te realiseren door middel van sterk geautomatiseerde oplossingen in deze gespecialiseerde gebieden.

“De samenwerking met FERNRIDE is een belangrijke stap voor ons om onze expertise in veiligheidsrelevante voertuigtechnologieën in de vrachtwagen- en trailersector te combineren met innovatieve autonome oplossingen”, aldus Michael Fischer, Vice President Product Development bij JOST. “Samen willen we de toekomst van logistiek helpen vormgeven en bijdragen aan het vergroten van de efficiëntie en veiligheid in de sector.”

“De logistieke sector kan zich geen verstoringen of downtime veroorloven door de integratie van nieuwe technologie. Daarom is onze geleidelijke integratieaanpak zo effectief. Succes in de transformatie van deze sector vereist samenwerking met vertrouwde partners en leiders in de sector, die samenwerken om een ​​soepele, naadloze overgang te garanderen,” aldus Hendrik Kramer, CEO en medeoprichter van FERNRIDE.

LEES OOK
PostNL en trans-o-flex gaan samenwerken in internationaal farmaceutisch transport

Dankzij het ontwikkelingspartnerschap met JOST profiteert FERNRIDE van gespecialiseerde expertise die de verdere ontwikkeling van zijn oplossingen stimuleert.

Verhoogde efficiëntie door innovatieve technologie

FERNRIDE biedt schaalbare automatiseringsoplossingen voor vrachtvervoer op het terrein en in de havenlogistiek. Deze oplossingen verhogen de efficiëntie, promoten duurzame praktijken en verbeteren de veiligheid van werknemers. Het bedrijf maakt gebruik van een technologische aanpak genaamd ‘human-assisted autonomous’, die het mogelijk maakt om autonome vrachtwagens indien nodig op afstand over te nemen. Dit zorgt voor naadloze integratie en betrouwbare operaties voor logistieke bedrijven, waarbij één operator toezicht houdt op meerdere voertuigen tegelijkertijd.

FERNRIDE heeft een marktklare oplossing ontwikkeld die direct inzetbaar is in bestaande logistieke processen. De technologie is al succesvol ingezet door klanten als Volkswagen, HHLA en DB Schenker in de logistiek van terreinen en havens en helpt operationele processen te optimaliseren door een flexibelere inzet van chauffeurs mogelijk te maken en de productiviteit en veiligheid te verhogen.

De technologische ontwikkelingen en ambities van FERNRIDE sluiten perfect aan bij de doelstellingen van JOST. Het bedrijf speelt al in op de huidige uitdagingen van chauffeurstekort, verhoogde efficiëntie en veiligheid in het wegtransport met baanbrekende innovaties zoals het automatische koppelsysteem KKS en de assistentiesystemen King Pin Finder en Drawbar Finder, die het koppelproces ondersteunen met live camerabeelden. Door samen te werken met FERNRIDE kan JOST haar expertise gericht uitbreiden en gezamenlijk baanbrekende automatiseringsoplossingen ontwikkelen die deze belangrijke kwesties in de bedrijfswagenindustrie verder zullen bevorderen.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vanaf nu meer ligplaatsen voor langere periode in Amsterdamse haven

AMSTERDAM - Binnenvaartschippers kunnen vanaf nu een ligplaats aan de Sumatra- of Surinamekade aanvragen voor een langere periode, namelijk drie weken bovenop de standaardperiode...
×