Clicky

maandag 21 oktober 2024 - 17:27 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSBedrijfsnieuwsDHL Pakketautomaat bij bouwmarkten GAMMA en Karwei

DHL Pakketautomaat bij bouwmarkten GAMMA en Karwei

UTRECHT – Vrijwel alle bouwmarkten van Intergamma krijgen een DHL Pakketautomaat voor het verzenden en afhalen van pakjes. Zowel bij Karwei als bij GAMMA komt de pakketautomaat buiten te staan op de parkeerplaats. De pakketautomaat, die de consument voor al zijn zendingen kan gebruiken, heeft plek voor pakketten van verschillende formaten.

Het plaatsen van een DHL pakketautomaat bij nagenoeg alle 293 winkels van Intergamma bouwt verder op de samenwerking die ruim tien jaar geleden begon. De Karwei-vestiging in Leusden (Klokhoek 4) is de eerste bouwmarkt met deze extra service. In de komende maanden zullen zo’n 70 eerste GAMMA- en Karweivestigingen worden voorzien van DHL-pakketautomaten. Streven is de verdere uitrol in 2025 af te ronden over zoveel mogelijk van de 293 Nederlandse GAMMA- en Karweibouwmarkten.

Intergamma, de organisatie achter bouwmarktketens GAMMA en Karwei, ziet in de DHL-pakketautomaten een manier om de consument nog beter van dienst te zijn. “Door dienstverlening van partners toe te voegen die aansluit op de behoeften van steeds meer consumenten, vergroten we het gemak voor bestaande en nieuwe klanten van onze bouwmarkten”, zegt Harold van de Scheur, bij Intergamma verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de winkelformules van GAMMA en Karwei.

“De combinatie met zelf een pakketje afhalen of retourneren via de automaat bespaart klanten waardevolle tijd en moeite, en er is bijna altijd wel een GAMMA- of Karwei-bouwmarkt in de buurt te vinden.”

LEES OOK
Het verzendproces van je webshop vereenvoudigen? Sendy biedt de oplossing!

Pieter de Vree, Director Retail Network bij DHL eCommerce: “Steeds meer mensen kiezen voor aflevering op een DHL servicepunt om zo zelf het moment van ophalen en verzenden te bepalen. Pakketautomaten zijn de doe-het-zelf variant van deze punten. Daarom zien we de Intergamma -keten als een mooie toevoeging aan ons netwerk dat daarmee over de 5000 punten groeit in 2025.”

Pakket in en uit de automaat: hoe het werkt

DHL kan inmiddels 175.000 pakjes verwerken via zijn pakketautomaten. Met een unieke toegemailde of in-app afhaalcode gaat de pakketautomaat alleen open voor de ontvanger van het bewuste pakket. Het retourneren of versturen van pakketten gaat met hetzelfde gemak.

Steeds meer mensen maken gebruik van aflevering op een servicepunt of in een pakketautomaat als alternatief voor levering op het thuisadres. In een jaar tijd is het gebruik ervan meer dan verdubbeld. Gebruikers noemen flexibiliteit, gemak en duurzaamheid als pluspunten. De pakketautomaat bij GAMMA en Karwei kan ook als standaard bezorgoptie vastgelegd worden in de Mijn DHL-app, die inmiddels ruim 5 miljoen keer gedownload is.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Sluyter Logistics neemt Zwier Veldhoen in Deventer over

Per 4 oktober 2024 heeft Sluyter Logistics Zwier Veldhoen in Deventer overgenomen van de Van Opijnen Groep. Deze overname versterkt de positie van Sluyter...
×