Clicky

vrijdag 18 oktober 2024 - 22:23 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSWeer & VerkeerRijkswaterstaat onderzoekt op vijf locaties auto- en vrachtverkeer in Zuid-Holland

Rijkswaterstaat onderzoekt op vijf locaties auto- en vrachtverkeer in Zuid-Holland

UTTRECHT – Rijkswaterstaat voert van zaterdag 2 tot en met dinsdag 5 november 2024 op vijf wegen in Zuid-Holland een onderzoek uit naar weggebruik via kentekenregistratie. “We willen hiermee een beeld krijgen van de herkomst en bestemming van de personenauto’s en het vrachtverkeer op de betreffende wegen”, aldus Rijkswaterstaat.

Wat wordt onderzocht?

In het onderzoek onder het personenverkeer wordt bestuurders vooral gevraagd naar hun motieven voor het gebruik van de auto. Het onderzoek onder het vrachtverkeer moet vooral informatie opleveren over de vervoerde goederensoorten. De resultaten van het onderzoek kunnen aanleiding zijn voor verkeersmaatregelen op en rond de weg.

Hoe wordt het onderzoek uitgevoerd?

Met camera’s worden de kentekens van passerende personenauto’s en vrachtwagens geregistreerd. De camera’s worden langs de weg en op viaducten geplaatst vanaf vrijdag 1 november. Op zaterdag 2 tot en met dinsdag 5 november vindt kentekenregistratie plaats op de volgende vijf locaties in beide richtingen op de:

  • A15 tussen Spijkenisse en Hoogvliet
  • A27 tussen Gorinchem en Noordeloos
  • A44 tussen Noordwijkerhout en Warmond
  • N57 tussen Brielle en de Harmsenbrug
  • N434 Rijnlandroute bij Leiden
LEES OOK
Aanrijding met vrachtwagens op A20

Een deel van de geregistreerde kentekenhouders ontvangt hierna een brief met de vraag om deel te nemen aan een onderzoek naar het gebruik van de rijksweg. Zij kunnen inloggen op een site en de enquête digitaal invullen. Deze groep is geselecteerd aan de hand van een steekproef.

Privacybescherming

Het onderzoek wordt uitgevoerd overeenkomstig de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), voorheen de Wet bescherming Persoonsgegevens (Wbp). Alle persoonsgegevens worden eenmalig en alleen voor dit onderzoek gebruikt, vertrouwelijk behandeld en na het onderzoek vernietigd.

Verkeersonderzoeken in Zuid-Holland

Het onderzoek naar weggebruik is een van de jaarlijks terugkerende verkeersonderzoeken die we uitvoeren op steeds verschillende rijkswegen in de provincie Zuid-Holland. Doel hiervan is om een goed beeld te krijgen van het weggebruik en de verkeersstromen in Zuid-Holland.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Geen vrachtwagens, maar transportband door natuurgebied voor onderhoud

FOCHTELOO - Met een ruim 2 kilometer lange transportband wil Natuurmonumenten herstelwerkzaamheden in een Natura 2000-gebied op de grens van Friesland en Drenthe zo...
×