Clicky

vrijdag 18 oktober 2024 - 18:32 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsHamas: beweging kan niet worden uitgeschakeld door doden leiders

Hamas: beweging kan niet worden uitgeschakeld door doden leiders

GAZA-STAD – Een hooggeplaatst lid van Hamas zegt dat de Palestijnse beweging niet kan worden uitgeschakeld door het doden van haar leiders. Maar Basem Naim, van Hamas’ politieke bureau, heeft echter nog niet bevestigd dat Yahya Sinwar is omgekomen, zoals Israël donderdag claimde.

“Hamas is een bevrijdingsbeweging die wordt geleid door mensen die streven naar vrijheid en waardigheid en dat kan niet worden geëlimineerd”, zei Naim tegen persbureau AFP.

“Het lijkt erop dat Israël denkt dat het doden van onze leiders het einde van onze beweging en de strijd van het Palestijnse volk betekent. Maar Hamas werd iedere keer sterker en populairder en deze leiders werden een voorbeeld voor toekomstige generaties die de strijd voor een vrij Palestina blijven voortzetten.”

Sinwar was de hoogste leider van Hamas, dat tijdens deze oorlog ook al kopstukken Ismail Haniyeh en Mohammed Deif verloor, al is de dood van Deif ook nog niet bevestigd. Het is niet duidelijk wie de leiding van Sinwar zou moeten overnemen als hij inderdaad is gedood. Volgens Israël is met DNA vastgesteld dat hij dood is.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Geen vrachtwagens, maar transportband door natuurgebied voor onderhoud

FOCHTELOO - Met een ruim 2 kilometer lange transportband wil Natuurmonumenten herstelwerkzaamheden in een Natura 2000-gebied op de grens van Friesland en Drenthe zo...
×