Clicky

donderdag 17 oktober 2024 - 20:26 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSNieuw MaterieelNieuwe Actros F met sterke motor en luxe uitrusting voor De Koster

Nieuwe Actros F met sterke motor en luxe uitrusting voor De Koster

GOES – De Koster Transport uit Goes heeft een nieuwe Actros F-trekker toegevoegd aan het toch al indrukwekkende wagenpark met diverse Mercedes-Benz trucks. De trekker is voorzien van de 530 pk sterke motorvariant met voorloopas en Bigspace-cabine.

Bovendien is hij tot in detail afgestemd op de wensen van de vaste – en trotse – chauffeur Emiel Mieras. Anoeska de Koster vertelt: “We willen dat het onze rijders onderweg aan niets tekortkomt. Daarnaast kreeg Emiel inspraak in de uitrusting van de Actros waar hij vast op gaat rijden. Dit als blijk van waardering voor zijn 12,5 jaar trouwe inzet voor ons bedrijf.”

De Koster heeft gekozen voor de Actros F met de zwaarst leverbare motor en voorloopas: de maar liefst 530 pk sterke 2553 LS VLA. Louwman Mercedes-Benz, verkocht de truck aan het in Goes gevestigde transportbedrijf. Het is echt een mooie, uitzonderlijke truck geworden. Zo is de truck voorzien door een custom made lichtbak, metallic zwarte lak met de voor De Koster zo kenmerkende gouden striping én zwart gespoten wielen. Aan de zijkant vallen de tanks op, evenals het met traanplaat dichtgewerkte chassis. De lange luchthoorns en toplichten op de lichtbak maken de truck helemaal af. Daarnaast is er veel aandacht voor veiligheid met het Safety Package en Sight Package inclusief LED koplampen. Alles bij elkaar is dit een trekker met een zeer chique voorkomen en daarom past hij in de indrukwekkende familietraditie van De Koster.

Eigen werkplaats én diagnosetechnicus

LEES OOK
Beets BV uit Wijdewormer schaft twee nieuwe Actrossen aan

Anoeska de Koster kocht de truck namens het bedrijf dat zij samen met haar broer Patrick runt. “Deze Actros F vervangt de vorige Actros van onze vaste chauffeur Emiel Mieras. Daar heeft hij 10 jaar mee gereden en dat beviel uitstekend. Met zijn nieuwe is hij ook erg blij. Sterker nog: de dag na de aflevering is Emiel getrouwd met zijn nieuwe Actros als bruidsauto! Dat was mooi om te zien, zo met het boeket erop. Als bedrijf zijn we erg te spreken over Mercedes-Benz. Vooral de betrouwbaarheid is voor ons een reden om steeds weer voor dit merk te kiezen. Mijn partner en onze collega Martin Ewijk is bovendien 27 jaar in dienst geweest bij een Mercedes-Benz Trucks-dealer en hij is diagnosetechnicus. In samenwerking met Louwman bouwt hij dan ook de trucks op – ook deze – en onderhoudt ons wagenpark. Een onmisbare kracht in ons bedrijf kortom”, vertelt Anoeska de Koster.

Handig: lagere instap

De Koster heeft bewust gekozen voor de Actros F. Anoeska de Koster: “Emiel zetten we in op allerlei verschillende soorten werk. Hij rijdt voornamelijk in Nederland, maar ook in België. Meestal vervoeren we uien, maar Emiel heeft achter zijn trekker ook regelmatig een walking floor. Hij doet eveneens veel containerwerk. En dat betekent: regelmatig in- en uitstappen. Daarom is het zo handig dat de F een lagere instap heeft met een trede minder. De truck is verder erg riant uitgerust met BigSpace cabine, lederpakket met luxe stoelen, met leder bekleed stuur en luxe sound system. Er zit ook een fijn bed in, want Emiel slaapt elke week wel een keer in de Actros. De truck is overigens ook bijna geheel naar zijn smaak samengesteld, want we zijn buitengewoon tevreden met deze 33-jarige collega, die onlangs zijn 12,5-jarig jubileum vierde.”

LEES OOK
Ierse kalveren op transport naar Nederland: uitgehongerd, mishandeld en dood achtergelaten

Over samenwerking met Louwman

Zoals gezegd past de nieuwe Actros F in een indrukwekkende familietraditie. Het bedrijf bestaat sinds 1952 en is sindsdien vaste klant van Mercedes-Benz. Na het overlijden van directeur Ko de Koster, in november 10 jaar geleden, staan dochter Anoeska en zoon Patrick nu aan het roer en zetten zij de familietraditie voort. Na al die jaren hebben De Koster en Mercedes-Benz een bijzondere band opgebouwd. Vanwege het imposante wagenpark, waarvan de nieuwste Actros F weer een mooi voorbeeld is, de prettige samenwerking en ook vanwege Martin Ewijk. Als oud-collega van de Mercedes-Benz Trucks-dealer kent hij de kwaliteit en betrouwbaarheid van de Actros als geen ander.

De Koster Transport, voorheen gevestigd te ‘s Gravenpolder en nu op de Hudsonweg in Goes. Tegenwoordig vormen het transport van verse aardappelen en verse uien de hoofdmoot van de activiteiten. Door geheel Nederland en België rijden chauffeurs rond met deze los gestorte goederen. Het bedrijf rijdt inmiddels met 9 chauffeurs en ook het transport van schuttingen door heel Nederland behoort tot de werkzaamheden. De Koster Transport bestaat sinds 1952 en sindsdien bestaat het wagenpark, o

 

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

North Sea Port zoekt nieuwe CEO, Daan Schalck verlaat eind dit...

North Sea Port, de fusiehaven van Vlissingen, Terneuzen en Gent, gaat op zoek naar een nieuwe CEO. Daan Schalck, de huidige CEO, geeft zijn...
×