Clicky

donderdag 17 oktober 2024 - 19:34 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSNieuw MaterieelRenault Trucks debuteert met T High bij Van Tiel Transport

Renault Trucks debuteert met T High bij Van Tiel Transport

SCHIEDAM – Met Renault Trucks verwelkomt Van Tiel Transport uit Schiedam een nieuw merk in zijn vloot. Van Tiel Transport zet nu twee Renault Trucks T High 480 4×2-trekkers in voor het transport van zeecontainers en tanktransport. De trucks zijn geleverd door Renault Trucks-dealer Volvo Group Truck Center Rotterdam.

Met de aanschaf van de Renault Trucks T High voegt Van Tiel Transport een vijfde merk toe aan zijn vloot. De specialist in tank-, container-, bulk-, koel-, ADR- en LZV-transport koos na een succesvolle demo voor Renault Trucks.

“In de markt hoor je positieve verhalen over Renault Trucks en dat heeft onze interesse gewekt”, zegt Hjalmar van Tiel, eigenaar van Van Tiel Transport. “Om een goed beeld te krijgen, hebben we toen via Volvo Group Truck Center 1,5 week kunnen proefrijden met een Renault Trucks T High. Onze chauffeur kwam met een enthousiast verhaal terug: de truck rijdt lekker, is stil en ligt goed op de weg. Toen we twee trucks moesten vervangen, hebben we gekozen voor Renault Trucks.”

De T High-cabine biedt de chauffeur comfort

Beide trucks zijn ADR-gekeurd en breed inzetbaar. “Met de ene truck vervoeren we zeecontainers in de haven in Rotterdam en met de andere truck voeren we tankcontainertransport uit in binnen- en buitenland. De trucks zijn uitgerust met alle mogelijke veiligheidsopties, zoals Adaptive Cruise Control met noodstopsysteem, Lane Departure Warning System en vermoeidheidsherkenning (DAS). De chauffeur die internationaal rijdt overnacht regelmatig in de cabine en dat kan uitstekend in de T High. Het is een zeer ruime cabine die van alle gemakken is voorzien, zoals een standairco, climate control en een koelkast. Renault heeft ook andere specifieke dingen om het de chauffeur zo comfortabel en makkelijk mogelijk te maken. Zo zijn de stuurkolom en het stuur in meerdere richtingen verstelbaar, zodat je als chauffeur zelf je ideale positie kunt instellen.”

LEES OOK
Elektrische Oxygen truck van Renault Trucks nu in Amsterdam om Jumbo winkels te bevoorraden

Zuinig rijden

De Renault Trucks T High 4×2-trekkers zijn uitgerust met de zuinige 13 liter 480-pk-motor en allerlei functies om brandstof te besparen, zoals Eco Cruise Control met Optiroll (uitrolmodus) voor een optimale balans tussen verbruik en gemiddelde snelheid. Verder zijn de trucks voorzien van Smart Torque Control. Dit systeem zorgt ervoor dat de motor maximaal wordt benut in het gebied met het beste motorrendement, zonder dat dit ten koste gaat van het rijcomfort. Voor extra gewichtsbesparing en een state-of-the-art uitstraling zijn de Renault Trucks T High voorzien van Alcoa Dura-Bright-velgen. Autoschade Visser heeft de trucks in de kenmerkende huisstijl van Van Tiel gespoten.

De trucks zijn geleverd door Volvo Group Truck Center. “Het is een dealer waar we al jarenlang mee samenwerken, die goed weet wat wij nodig hebben en die voor je klaar staat als dat nodig is. Onderhoud doen we in principe zelf, maar voor het oplossen van complexe storingen en updates kunnen we altijd terecht bij Volvo Group Truck Center in Rotterdam.”

LEES OOK
Treinverkeer Rotterdam-Den Haag verstoord door spoorwerkzaamheden

Van Tiel Transport heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot 1928, toen het bedrijf werd opgericht door Henk van Tiel. In 1948 werd het bedrijf overgenomen door broer Leendert van Tiel en in 1958 kwam Leo van Tiel in de zaak. Sinds 2006 is zijn zoon Hjalmar van Tiel de eigenaar van het bedrijf. De vloot is inmiddels uitgegroeid tot 50 trekkende eenheden.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

North Sea Port zoekt nieuwe CEO, Daan Schalck verlaat eind dit...

North Sea Port, de fusiehaven van Vlissingen, Terneuzen en Gent, gaat op zoek naar een nieuwe CEO. Daan Schalck, de huidige CEO, geeft zijn...
×