Clicky

donderdag 17 oktober 2024 - 15:53 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSWeer & VerkeerRijkswaterstaat: uitgespoelde grond onder A38 op tijd ontdekt

Rijkswaterstaat: uitgespoelde grond onder A38 op tijd ontdekt

RIDDERKERK – Het euvel onder het wegdek waardoor de snelweg A38 bij Ridderkerk sinds woensdag is gesloten, is tijdig opgemerkt, stelt Rijkswaterstaat. Door weggespoelde grond is plaatselijk een holte ontstaan wat tot verzakking kan leiden. Het herstelwerk duurt tot woensdagochtend 23 oktober. De A38 vanaf knooppunt Ridderkerk Noord is dicht richting de A15 naar Gorinchem en Breda.

Nadat bij een viaduct zand op het wegdek was ontdekt, is de weg uit voorzorg afgesloten en vervolgens opengemaakt. Onder de betonnen stootplaten van het viaduct, die normaal op een zandlaag liggen, bleek een holle ruimte te zijn. Door een beschadigde ondergrondse hemelwaterafvoer kon water niet op de normale manier weg. Dat zocht een andere route en nam daarbij zand mee.

Rijkswaterstaat denkt dat al enige tijd aan de gang was, maar hoelang is niet te zeggen. Door regelmatig onderhoud is het probleem tijdig opgemerkt, zegt Rijkswaterstaat.

Totdat de weg weer opengaat, gelden afsluitingen en omleidingsroutes. De A15 vanuit Ridderkerk-Zuid naar de A38 en Ridderkerk is ook dicht.

LEES OOK
Honderden te zware vrachtwagens rijden dagelijks over brug A7
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Nieuwe Actros F met sterke motor en luxe uitrusting voor De...

GOES - De Koster Transport uit Goes heeft een nieuwe Actros F-trekker toegevoegd aan het toch al indrukwekkende wagenpark met diverse Mercedes-Benz trucks. De...
×