Clicky

donderdag 17 oktober 2024 - 14:23 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSNieuw MaterieelTien nieuwe Volvo FH 460 4x2-trekkers voor Bos Dynamics, vervolgorder al geplaatst

Tien nieuwe Volvo FH 460 4×2-trekkers voor Bos Dynamics, vervolgorder al geplaatst

EDE – Met de ingebruikname van tien Volvo FH 460 4×2-trekkers, heeft Bos Dynamics een nieuw merk aan de vloot toegevoegd. De logistiek dienstverlener uit Ede koos na een succesvolle demo-inzet voor de Volvo FH met de zuinige Turbo Compound-motor. Ook de service van de Volvo Trucks-dealer woog zwaar mee in het besluit.

“De eerste resultaten bevestigen ons in onze keuze: de trucks scoren qua verbruik ontzettend goed.” Een vervolgorder van nog eens zeven FH-trekkers, waarvan drie in Aero-uitvoering, is geplaatst.

Bos Dynamics uit Ede is gespecialiseerd in het transport van buitenmaatse goederen in binnen- en buitenland. Het bedrijf zet voor het transport zeventig eigen trucks met opleggers met kooiaap in, waarvan sinds kort tien Volvo FH 460 4×2-trekkers met de zuinige Turbo Compound-motor. Bos Dynamics is bij de keuze voor Volvo Trucks niet over één nacht ijs gegaan.

“We hebben drie weken demo gereden met een Volvo FH met Turbo Compound-motor”, vertelt Cor-Albert Bos, directeur-eigenaar van Bos Dynamics. “Om een goed beeld te krijgen, hebben we verschillende routes gereden met drie verschillende chauffeurs. De resultaten waren hartstikke goed: de truck was zeer zuinig. Dat heeft ons overtuigd om voor Volvo Trucks te kiezen. Inmiddels zijn alle tien trucks al even op de weg en de eerste metingen bevestigen ons in onze keuze. De trucks zitten qua verbruik tussen de 1 op 4 en de 1 op 4,2 en dat is in ons werk ontzettend goed. We hebben daarom een vervolgorder voor nog eens zeven FH-trekkers geplaatst, waarvan drie in Aero-uitvoering.”

LEES OOK
2.000ste Volvo-truck voor Schenk Tanktransport

Comfortabel rijden en rusten

De nieuwe trucks zijn voorzien van een Globetrotter XL-cabine. “We willen het de chauffeur zo comfortabel mogelijk maken, zowel tijdens het rijden als rusten”, zegt Richard Vlastuin, wagenparkmanager van Bos Dynamics.

“We krijgen veel positieve feedback van chauffeurs over hoe het is om met deze trucks te rijden. De rust en het rijcomfort dat de I-Shift versnellingsbak biedt vinden ze fantastisch. Ook de cabine is ingericht op comfort. Zo kan de passagiersstoel bijvoorbeeld draaien. Als de chauffeur rust in de cabine, kan hij relaxed zijn benen strekken.”

Betrouwbaar, zuinig en goede service

Bij de keuze voor een merk kijkt Bos Dynamics naast de betrouwbaarheid en het brandstofverbruik van de trucks ook naar de service van de dealer. Bos: “We hanteren een hoge standaard en kiezen voor A-merken. Onderhoud, en vooral de manier waarop een dealer ons ontzorgt, wegen we zwaar mee in onze keuze. We hoorden goede verhalen over de service en de flexibiliteit van Volvo Trucks-dealer Harbers Trucks, dat net als wij een familiebedrijf is. Dat schept een band en is een basis om een relatie op te bouwen waarbij je weet wat je aan elkaar hebt. Je moet op elkaar kunnen rekenen in goede en lastige tijden en dat vertrouwen is ontstaan in de gesprekken die we hebben gevoerd.”

LEES OOK
Van der Heijden levert CO2 neutraal met Volvo FM Electric trekkers

“Als het gaat om service en onderhoud, willen we een ‘geen-gedoe-garantie’: we willen dat de dealer alles voor ons oplost. Daarom hebben we gekozen voor een Gold-onderhoudscontract. Daar zit alles in: van de reparatie van kapotte lampjes tot een onderhoudsschema per truck en pechhulp onderweg. De dealer regelt alles voor ons en dat is wat we willen.”

Bos Dynamics is in 2011 opgericht door Cor-Albert Bos. “Als logistiek dienstverlener ligt onze expertise bij het transport van buitenmaatse goederen. Dat varieert van garagedeuren, hekwerken en stellingmaterialen tot tuinhuizen, carports en sauna’s. Dat doen we in binnen- en buitenland: ons werkgebied omvat Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland en Engeland. Dagelijks zijn we met negentig voertuigen onderweg, waarvan zeventig eigen trucks.”

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Rijkswaterstaat: uitgespoelde grond onder A38 op tijd ontdekt

RIDDERKERK - Het euvel onder het wegdek waardoor de snelweg A38 bij Ridderkerk sinds woensdag is gesloten, is tijdig opgemerkt, stelt Rijkswaterstaat. Door weggespoelde...
×