Clicky

donderdag 17 oktober 2024 - 01:26 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsZwitserland probeert shoppen over de grens te beperken

Zwitserland probeert shoppen over de grens te beperken

GENÈVE – Zwitserland gaat de maximale waarde van goederen die burgers belastingvrij voor privégebruik mogen invoeren halveren. Dit is een poging om het shoppen over de grens door Zwitserse burgers te beperken, maakte het Zwitserse ministerie van Financiën woensdag bekend in een verklaring.

Vanaf 1 januari mogen particulieren nog maar goederen ter waarde van maximaal 150 Zwitserse frank (ongeveer 157 euro) belastingvrij invoeren, in plaats van de huidige limiet van 300 frank. Als de waarde van de goederen deze grens overschrijdt, moeten consumenten btw betalen, die in Zwitserland 8,1 procent bedraagt.

Zwitserse inwoners die in de grensregio’s met Duitsland, Frankrijk, Italië en Oostenrijk wonen, gaan vaak over de grens winkelen omdat producten daar vaak goedkoper zijn. Veel winkels in de grensregio’s richten zich ook sterk op de voortdurende toestroom van Zwitserse klanten.

Het Zwitserse ministerie van Financiën stelt dat het doel is “om de belastingheffing eerlijker te maken en het winkeltoerisme tegen te gaan”. Wie ingevoerde goederen heeft om aan te geven, kan dat doen via een speciale app.

LEES OOK
Nog twee vermisten na noodweer in delen kanton Graubünden
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Luchtvaartbedrijven willen meedoen aan hoger beroep Schiphol

DEN HAAG - Negen luchtvaartbedrijven willen meedoen aan de rechtszaak in hoger beroep tussen Recht op Bescherming tegen Vlieghinder (RBV) en de Staat. De...
×