Clicky

woensdag 16 oktober 2024 - 23:23 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsNAVO-chef Rutte reageert gereserveerd op plan Zelensky

NAVO-chef Rutte reageert gereserveerd op plan Zelensky

BRUSSEL – NAVO-chef Mark Rutte heeft gereserveerd gereageerd op het plan dat president Volodymyr Zelensky woensdag aan het Oekraïense parlement heeft voorgesteld, over hoe de oorlog tegen Rusland te winnen is. Het eerste punt uit het langverwachte “overwinningsplan” is een onmiddellijke uitnodiging aan Oekraïne om lid te worden van de NAVO.

Maar zo makkelijk kan dat niet gaan, zei Rutte op een persconferentie op het NAVO-hoofdkwartier in Brussel. Daar komen donderdag en vrijdag de 32 NAVO-ministers van Defensie bij elkaar om te overleggen over de hulp aan Oekraïne. Het plan zal zeker besproken worden, aldus Rutte. Maar “er zullen misschien verschillende ideeën zijn over bepaalde aspecten van het plan”.

Rutte noemde het plan van Zelensky “een sterk signaal van Zelensky en zijn team” om de besprekingen een stap verder te brengen. Maar die gesprekken “zullen achter gesloten deur plaatsvinden”, aldus Rutte, die aangaf dat hij er daarom niet zomaar op kon reageren en niet kon zeggen dat hij “het hele plan steunt”.

LEES OOK
Websites politieke partijen plat door aanval uit buitenland

Alle steun die de NAVO nu al aan Oekraïne verleent “slaat een brug naar lidmaatschap”, zei Rutte. Oekraïne wordt lid van de NAVO “als de tijd daar rijp voor is”.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Luchtvaartbedrijven willen meedoen aan hoger beroep Schiphol

DEN HAAG - Negen luchtvaartbedrijven willen meedoen aan de rechtszaak in hoger beroep tussen Recht op Bescherming tegen Vlieghinder (RBV) en de Staat. De...
×