Clicky

woensdag 16 oktober 2024 - 22:23 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSScheepvaartNederlandse schipper vaart tegen hangende steiger

Nederlandse schipper vaart tegen hangende steiger [+foto]

DUISBURG – Maandagochtend vroeg rond 06.00 uur voer een binnenvaartschip in het donker langs het Duitse Wesel-Datteln-kanaal. In Marl bij de Frentroperbrug wordt momenteel de weg- en voetgangersbrug grotendeels herbouwd met hangsteigers.

Een 23-jarige schipper uit Nederland had blijkbaar de waarschuwingsborden ter plaatse over het hoofd gezien. Hij raakte met zijn stuurhut de hangende steiger, waardoor de stuurhut, een op het dek geparkeerde auto en de bijboot naar achteren werden geduwd en in het kanaal vielen. De kapitein en de bemanning van het schip bleven ongedeerd.

Nadat de waterpolitie arriveerde, werd het kanaalgedeelte in dit gebied afgesloten. De Rijksdienst voor Waterwegen en Scheepvaart (WSV) heeft de gezonken auto uiteindelijk kunnen lokaliseren en deze is inmiddels met succes geborgen.

Het schip en de steiger leden materiële schade ter grootte van enkele tonnen euro’s; de brug zelf bleef onbeschadigd. Het schip was niet meer vaarklaar en strandde. Er wordt een strafrechtelijke procedure gestart wegens waterverontreiniging.

LEES OOK
Files op wegen richting Duitsland door grenscontroles
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Luchtvaartbedrijven willen meedoen aan hoger beroep Schiphol

DEN HAAG - Negen luchtvaartbedrijven willen meedoen aan de rechtszaak in hoger beroep tussen Recht op Bescherming tegen Vlieghinder (RBV) en de Staat. De...
×