Clicky

woensdag 16 oktober 2024 - 18:55 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsDuitsland schroeft wapenleveranties aan Israël op

Duitsland schroeft wapenleveranties aan Israël op

BERLIJN – De Duitse regering heeft in de afgelopen acht weken voor 31 miljoen euro aan wapenexport naar Israël goedgekeurd. Dat is twee keer zo veel als dit jaar tot circa half augustus was goedgekeurd (14,4 miljoen euro).

Het gaat waarschijnlijk om munitie, bommen, marinevaartuigen en ander militair materiaal. Het ministerie van Financiën heeft de bedragen bekendgemaakt, maar niet precies wat er door verscheidene Duitse bedrijven is uitgevoerd. Dat is vertrouwelijk.

Parlementariërs hadden om de informatie gevraagd. Het ministerie van Financiën heeft beklemtoond dat er nu geen verbod is op de export van wapens naar Israël en dat die handel dus doorgaat.

De grootste oppositiepartij CDU/CSU verweet bondskanselier Olaf Scholz recent dat zijn regering de uitvoer van wapentuig naar Israël belemmert. De sociaaldemocraat Scholz heeft dit tegengesproken en donderdag gezegd dat er meer wapenleveranties naar Israël komen.

Wapenleveranties aan Israël zijn omstreden in veel landen door de bloedige aanvallen van het land op de Gazastrook en recent ook op Libanon. De Gazastrook is voor het grootste deel verwoest en er zijn circa 42.000 mensen gedood door de Israëlische aanvallen, voornamelijk vrouwen en minderjarigen onder wie erg veel jonge kinderen.

LEES OOK
Turkse vrachtwagenchauffeur smokkelt 38.000 sigaretten om schulden af te betalen [+foto's]

In Libanon zijn volgens de overheid al 2550 mensen als gevolg van de luchtaanvallen gedood. De Israëlische aanvallen hebben in de Gazastrook en in Libanon al meer dan 3 miljoen mensen op de vlucht gejaagd.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Dieven stelen 100 autobanden terwijl vrachtwagenchauffeur ligt te slapen

HANNOVER - In de nacht van dinsdag 15 oktober 2024 op woensdag 16 oktober 2024 hebben onbekenden ongeveer 100 autobanden gestolen uit een oplegger...
×