Clicky

woensdag 16 oktober 2024 - 18:30 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsOVV onderzoekt toenemende veiligheidsrisico's bij wateroverlast

OVV onderzoekt toenemende veiligheidsrisico’s bij wateroverlast

DEN HAAG – De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) start een onderzoek naar veiligheidsrisico’s die kunnen optreden bij wateroverlast. De raad gaat kijken hoe ons land zich voorbereidt en anticipeert op de toenemende risico’s door wateroverlast als gevolg van extreme neerslag. Het onderzoek moet eind 2025 klaar zijn.

Wateroverlast komt steeds vaker voor door toenemende extreme neerslag wat weer het gevolg is van klimaatverandering, stelt de OVV. Het afgelopen jaar (zomer 2023 – zomer 2024) was het natste jaar ooit gemeten in Nederland.

Raadslid Erik Bakkum stelt dat het woord wateroverlast “vooral klinkt als een situatie met ongemak”. “Toch kunnen situaties rond wateroverlast voor de samenleving en voor individuele burgers fors ontregelend zijn. Ze kunnen voor aanzienlijke veiligheidsproblemen zorgen. Denk aan een afdeling spoedeisende hulp van een ziekenhuis die onderloopt of woningen die onbewoonbaar raken als gevolg van schimmel en vocht.”

LEES OOK
In het midden en zuiden van het land overlast door onweer en zware regenbuien [+video]
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Dieven stelen 100 autobanden terwijl vrachtwagenchauffeur ligt te slapen

HANNOVER - In de nacht van dinsdag 15 oktober 2024 op woensdag 16 oktober 2024 hebben onbekenden ongeveer 100 autobanden gestolen uit een oplegger...
×