Clicky

woensdag 16 oktober 2024 - 16:26 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartAirbus wil tot 2500 banen schrappen bij ruimtevaarttak, meldt AFP

Airbus wil tot 2500 banen schrappen bij ruimtevaarttak, meldt AFP

TOULOUSE – De Europese vliegtuigfabrikant Airbus is van plan om tot 2500 banen te schrappen bij zijn divisie voor de ruimtevaart- en defensiesector. Die afdeling heeft volgens het bedrijf veel last van verstoorde toeleveringsketens en “snelle veranderingen in oorlogsvoering”, wat voor oplopende kosten zorgde. Met een kleiner werknemersbestand hoopt Airbus efficiënter te kunnen werken, meldt het bedrijf.

“Airbus heeft een staat van dienst als verantwoordelijke werkgever in moeilijke situaties en dat zal nu niet anders zijn. Het is echter duidelijk dat we ons moeten aanpassen als we voorop willen lopen in onze industrie”, zei Michael Schöllhorn, topman van Airbus Defence and Space.

Airbus zegt dat gedwongen ontslagen niet op de planning staan. In totaal heeft het bedrijfsonderdeel ongeveer 35.000 werknemers. In Nederland werken ruim tweehonderd mensen voor de ruimtevaarttak van het concern.

Het concern zag de nettowinst in de eerste helft van dit jaar halveren tot 825 miljoen euro. Dit kwam vooral door forse afboekingen van 989 miljoen euro op zijn slecht presterende ruimtevaartafdeling.

LEES OOK
Glasvezelnetwerken gesaboteerd in Frankrijk
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagenchauffeur ernstig gewond na aanrijding op A12 [+foto’s]

WOUDENBERG - Op de Rijksweg A12 bij Woudenberg heeft woensdagmiddag een ernstig ongeval plaatsgevonden. Rond 12:30 uur is een vrachtwagenchauffeur aangereden. De chauffeur zou zijn...
×