Clicky

woensdag 16 oktober 2024 - 16:23 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSNieuw MaterieelTumoba introduceert nieuwe IVECO T-WAY als mobiele werkplaats

Tumoba introduceert nieuwe IVECO T-WAY als mobiele werkplaats

Tumoba, gespecialiseerd in oogst- en verwerkingsmachines voor spruitkool, breidt zijn wagenpark uit met een krachtige nieuwe aanwinst: de IVECO T-WAY. Deze truck, met 360 pk en een Cursor 9-motor, wordt ingezet als mobiele werkplaats en zal voornamelijk actief zijn in Nederland, België en het noorden van Frankrijk. De T-WAY vervangt de eerder gebruikte Eurocargo en is speciaal geselecteerd vanwege zijn betrouwbaarheid en het vermogen om zowel op de weg als op het veld te presteren.

Overstappen naar comfort met de IVECO T-WAY

Martijn Molenaar, servicemonteur bij Tumoba, rijdt de T-WAY dagelijks en is uiterst tevreden over het voertuig. “De truck is een welkome opvolging van onze eerdere Eurocargo, vooral wat betreft comfort en prestaties op moeilijk terrein is er in de jaren veel verbeterd,” aldus Molenaar. “Omdat wij vaak op akkers werken, is de 4×4-aandrijving essentieel. Het grote voordeel van de T-WAY is dat deze al in de fabriek wordt gebouwd als een volwaardige 4×4, wat het voor ons een ideale keuze maakt.”

LEES OOK
IVECO S-WAY voor Wind Transport BV

Tumoba, kort voor Tuinbouwmechanisatie Molenaar Barendrecht, bestaat sinds 1966 en is opgericht door de opa van Martijn Molenaar. Het bedrijf is een toonaangevende speler in de ontwikkeling van machines voor het oogsten en verwerken van spruitkool. Tijdens het onderhoudsseizoen rijdt de T-WAY langs boerenbedrijven om onderhoud te verrichten aan de landbouwvoertuigen, terwijl de 4×4 in het oogstseizoen direct op het land wordt ingezet om storingen ter plekke te verhelpen.

De toekomst: uitdagingen en innovaties

Ondanks de technologische vooruitgang blijft het personeelstekort een grote uitdaging binnen de landbouwsector. “Voor het besturen van een landbouwvoertuig van Tumoba zijn meerdere mensen nodig, wat een enorme uitdaging is met het huidige tekort aan arbeidskrachten,” legt Molenaar uit. “We zijn al gestart met automatisering, maar het gewas groeit niet altijd op dezelfde manier, wat volledige automatisering lastiger maakt.” Bij Tumoba wordt voortdurend gezocht naar nieuwe manieren om de automatisering te laten slagen.

Landbouwvoertuigen van Tumoba

LEES OOK
Wendbare IVECO X-WAY 8x4 met elektrische autolaadkraan voor Grondverzet Kerssies

In de werkplaats van Tumoba worden de landbouwvoertuigen van A tot Z in huis geproduceerd, met een team van 20 medewerkers. Per jaar worden er 8 tot 9 voertuigen gemaakt, met een gemiddelde productietijd van 2.000 manuren per voertuig.

Ieder voertuig wordt aangepast aan de wensen van de klant. Zo kan het landbouwvoertuig bestuurd worden door 2, 3 of 4 personen. Ook kunnen er kwaliteitscamera’s geïnstalleerd worden. Dankzij deze camera’s worden slechte gewassen meteen gescheiden van de goede.

Met de toevoeging van de IVECO T-WAY aan het wagenpark van Tumoba, wordt de efficiëntie en flexibiliteit van hun service aanzienlijk verbeterd. Dankzij de robuuste 4×4-aandrijving en het comfort van de T-WAY kan er met gemak zowel op de weg als op moeilijk terrein gewerkt worden. Of het nu gaat om onderhoud aan machines tijdens het oogstseizoen of om dringende reparaties op het land, de IVECO T-WAY stelt Tumoba in staat om hun klanten snel en betrouwbaar te ondersteunen.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagenchauffeur ernstig gewond na aanrijding op A12 [+foto’s]

WOUDENBERG - Op de Rijksweg A12 bij Woudenberg heeft woensdagmiddag een ernstig ongeval plaatsgevonden. Rond 12:30 uur is een vrachtwagenchauffeur aangereden. De chauffeur zou zijn...
×