Clicky

woensdag 16 oktober 2024 - 14:34 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSWeer & VerkeerWerk aan brug A7 klaar, al het verkeer kan er weer overheen

Werk aan brug A7 klaar, al het verkeer kan er weer overheen

PURMEREND – Het werk aan de brug in de A7 bij Purmerend is klaar. De brug is vanaf woensdag weer helemaal beschikbaar voor al het verkeer. Volgens de laatste raming zou de brug op 21 oktober weer opengaan, maar Rijkswaterstaat meldde dat de laatste werkzaamheden zijn meegevallen.

De brug kan er door alle verstevigingen en aanpassingen weer jaren tegen, zegt een woordvoerder.

Sinds oktober 2022 mocht er geen zwaar verkeer meer over de Jeroen Houwelingbrug (zoals hij officieel heet), omdat de brug niet sterk genoeg meer was. Inmiddels zijn er 50.000 gaten geboord die daarna zijn opgevuld met 15 kilometer aan wapeningsstaal.

Rijkswaterstaat werkte sinds 5 april aan de brug. Er gingen rijstroken dicht of die werden versmald, toe- en afritten werden gesloten, de maximumsnelheid ging omlaag en ook omliggende wegen gingen tijdens de spits dicht om sluipverkeer tegen te gaan. Dat leidde tot soms fors extra reistijd in de provincie Noord-Holland.

LEES OOK
Anderhalve maand verkeersoverlast door sluiten tunnels A73
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Belgische Ninatrans neemt Duitse All Road International over

All Road International (ARI) is een familiebedrijf dat zich bezighoudt met transport en logistiek en gevestigd is in Düren, Duitsland. ARI is actief op de...
×