Clicky

dinsdag 15 oktober 2024 - 18:23 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerNederlands zwaar transport stilgelegd door Duitse politie

Nederlands zwaar transport stilgelegd door Duitse politie [+foto]

BIELEFELD – Op dinsdag 8 oktober 2024 werd door de Duitse politie wegverkeerscontroles uitgevoerd op de rustplaats Lipper-land-Nord langs de Duitse A2. Ook het hoofddouanekantoor in Bielefeld, het Federaal Bureau voor Logistiek en Mobiliteit en het veterinaire kantoor en de voedselinspecteurs in het district Lippe waren bij de controles betrokken.

De focus van de inspectie lag op bedrijfsvoertuigen voor personen- en vrachtvervoer. In totaal zijn er 37 overtredingen vastgesteld. Het merendeel van de geconstateerde overtredingen lag op het gebied van sociale regelgeving als gevolg van het niet naleven van de rij- en rusttijden en het onjuist vastzetten van de lading of overbelading.

Een Nederlandse chauffeur van een zwaar transport kreeg een verbod om zijn rit voort te zetten. De oplegger, die in totaal ruim 77 ton woog, was beladen met een machine voor het ondergronds leggen van leidingen.

Voor zwaar transport van dit formaat is een begeleidend voertuig nodig met een verlicht displaybord, dat indien nodig andere weggebruikers waarschuwt en bestaande inhaalverboden op bruggen aangeeft om de lokale belasting op bruggen te verminderen.

LEES OOK
ILT-Luchtvaartautoriteit controleert onaangekondigd kleine luchtvaart

Omdat de wettelijk verplichte bijrijder van het zware transport ontbrak, werd verder rijden verboden. Het verantwoordelijke bedrijf moest een andere persoon naar de locatie sturen.

De Nederlandse chauffeur betaalde een borg van 150 euro voor het overtreden van de voorwaarden. Voor het bedrijf was nog eens 150 euro borg verschuldigd.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Libanon scherpt beveiliging van enige vliegveld aan

BEIROET - Libanon heeft extra veiligheidsmaatregelen genomen voor het enige vliegveld van het land, zegt premier Najib Mikati. Volgens hem doet de regering er...
×