Clicky

dinsdag 15 oktober 2024 - 16:28 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSNieuw MaterieelAcht nieuwe Scania's voor Koos van Gaalen Transport

Acht nieuwe Scania’s voor Koos van Gaalen Transport

POELDIJK – Nadat Koos van Gaalen Transport in 2022 en in 2023 in totaal veertien nieuwe Scania trucks besteld had plaatste het bedrijf dit jaar een order voor nog eens acht stuks. Het gaat daarbij zowel om P370 6×2 bakwagens als om 460R 4×2 trekkers. De nieuwe order zegt veel over de ervaringen die het bedrijf door de jaren heen heeft opgedaan met Scania.

Transportbedrijf Koos van Gaalen uit Poeldijk is gespecialiseerd in geconditioneerd AGF-transport. Het bedrijf is actief in de gehele keten, vanaf de kweker met dagverse groenten en fruit tot aan de distributie naar de supermarkt.

“Al sinds de oprichting van ons bedrijf maakt Scania deel uit van de vloot. Sterker nog, onze eerste truck in 1994 was ook een Scania”, aldus directeur Arco van Gaalen. Sinds de oprichting groeide het bedrijf door tot een onderneming met inmiddels 52 trucks, waarvan op dit moment bijna de helft uit Scania’s bestaat.

Altijd Scania

“Eigenlijk hebben we sindsdien altijd een twee merken beleid gehad maar Scania is altijd een vaste waarde geweest in onze vloot. Dat heeft meerdere redenen. Ten eerste is onze relatie met zowel onze dealer, Scania Maasdijk, als die met de Account Manager erg goed. Het is gewoon prettig werken en we kunnen altijd op ze rekenen. Alle trucks lopen in een reparatie- onderhoudscontract waardoor wij volledig ontzorgd worden. Dat is belangrijk, want daarmee ligt onze focus volledig op ondernemen.”

LEES OOK
Erinion, opgericht door Scania, levert kant-en-klare laadoplossingen voor elektrische vrachtwagens

Verder onderstreept Van Gaalen de betrouwbaarheid van de Scania trucks, maar ook het uitstekende verbruik. “Eigenlijk is de nieuwe generatie probleemloos, en sinds de komst van de Super-aandrijflijn is het verbruik nog verder gedaald.”

Gemotiveerde chauffeurs

Naast de zakelijke kant van het verhaal spelen echter ook uitstraling en de voorliefde van de chauffeurs een belangrijke rol bij Koos van Gaalen. “Een Scania heeft gewoon een stoere uitstraling en dat zorgt voor gemotiveerde chauffeurs. Opvallend is dat de meeste Scania chauffeurs echte poetsers zijn.”

De trucks van Koos van Gaalen zien er altijd strak en netjes uit met een uniforme uitstraling. “Onze trucks zijn bijzonder compleet uitgerust met optimaal comfort voor de chauffeurs, maar aan de buitenkant willen we het strak houden. Dat vinden wij belangrijk voor de beeldvorming. Zo worden de trucks ook wekelijks gewassen. We rijden met levensmiddelen, en dan is uitstraling belangrijk”, aldus Arco van Gaalen.

Betrouwbaarheid

De trucks van Koos van Gaalen rijden vrijwel uitsluitend binnen Nederland, met kilometrages tussen de 50.000 en 110.000 km per jaar. Daarbij wordt er onder grote tijdsdruk gewerkt, want de verse groenten en fruit die vroeg in de ochtend wordt geoogst, ligt vaak de andere dag al in het schap in de supermarkt. Dat betekent laden bij de kweker, vervolgens naar de verwerkende bedrijven die de groenten wassen, snijden en verpakken en vervolgens naar de distributiecentra. “Daarbij is betrouwbaarheid van het grootste belang, en dat is voor ons reden om voor Scania en voor de Scania organisatie te kiezen”, aldus Van Gaalen.

LEES OOK
Scania levert laatste Gryphus af aan Defensie
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Libanon scherpt beveiliging van enige vliegveld aan

BEIROET - Libanon heeft extra veiligheidsmaatregelen genomen voor het enige vliegveld van het land, zegt premier Najib Mikati. Volgens hem doet de regering er...
×