Clicky

maandag 14 oktober 2024 - 20:54 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSFinancieelOok Stellantis-topman vreest voor sluiting Europese fabrieken

Ook Stellantis-topman vreest voor sluiting Europese fabrieken

DEN HAAG – Ook de topman van Stellantis, het moederbedrijf van onder meer Opel, Fiat, Peugeot, Citroën, Jeep en Alfa Romeo, sluit niet uit dat fabrieken moeten sluiten door groeiende concurrentie uit China.

Bestuursvoorzitter Carlos Tavares verwacht dat Chinese autofabrikanten de geplande invoerheffingen van Europa gaan omzeilen door fabrieken in Europa te bouwen.

“Als dat gebeurt, moet men niet verbaasd zijn dat productieplaatsen gesloten moeten worden om de overcapaciteit te verminderen”, zei Tavares tegen de Franse financiële krant Les Échos. Hij berekende dat als Chinese autoproducenten straks een marktaandeel van 10 procent in Europa hebben, er 1,5 miljoen Chinese auto’s verkocht worden. “Dat komt overeen met de productie van zeven assemblagefabrieken. Europese fabrikanten zouden die dan moeten sluiten”, stelde de topman.

Het Duitse autoconcern Volkswagen waarschuwde onlangs ook voor mogelijke fabriekssluitingen, onder meer door concurrentie uit China en een tegenvallende vraag naar elektrische auto’s.

LEES OOK
Opkomst Chinese webshops leidt tot omzetdaling in Europa
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Herstructurering en herpositionering moet Floriway winstgevend gaan maken

AALSMEER - De afgelopen maanden heeft Royal FloraHolland samen met Floriway en externe experts een strategisch onderzoek uitgevoerd naar de toekomst van Floriway. Hierin...
×