Clicky

maandag 14 oktober 2024 - 19:26 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSWeer & VerkeerGelderse coalitie wil nu tempo maken met doortrekken A15 naar A12

Gelderse coalitie wil nu tempo maken met doortrekken A15 naar A12

ARNHEM – Nu de Raad van State na een jarenlange juridische procedure toestemming heeft gegeven, moet de snelweg A15 “zo snel mogelijk” worden doorgetrokken naar de A12.

Ook is het de bedoeling dat beide snelwegen in de buurt van Arnhem worden verbreed. Vier van de vijf coalitiepartijen in de provincie Gelderland roepen het college op om het kabinet en Rijkswaterstaat tot spoed te manen.

“We moeten vaart maken, want de regio raakt dichtgeslibd. De verbreding van de A12 en het doortrekken van de A15 tussen Bemmel en de A12 zijn voorwaardelijk voor de 60.000 woningen die in de regio gebouwd moeten worden”, aldus VVD, SGP, BBB en CDA. “Wij geven dit al jaren aan en zijn blij dat er nu groen licht is.” Die vier partijen vormen samen met de ChristenUnie de coalitie in Gelderland. In hun coalitieakkoord hadden ze vorig jaar al uitgesproken achter het doortrekken van de A15 en het verbreden van zowel de A15 als A12 te staan.

LEES OOK
Jetten: D66'ers gewaarschuwd niet in rechts kabinet te stappen

Begin deze maand werd het tracébesluit definitief, nadat de zaak zeven jaar bij de Raad van State had gelegen. Omdat het nieuwe stuk snelweg van 12 kilometer door beschermd natuurgebied gaat, waren er veel protesten in Gelderland. Wanneer de werkzaamheden beginnen, is nog onduidelijk. Rijkswaterstaat, de beheerder van de snelwegen, moet een nieuwe planning maken.

De vier coalitiepartijen willen weten wat het college van Gedeputeerde Staten “een reële termijn” vindt voor de voorbereidingen. Ze vragen ook “hoe en wanneer” het college bij het kabinet gaat pleiten om tempo te maken. Binnen het dagelijks bestuur van de provincie zit bereikbaarheid in de portefeuille van SGP-gedeputeerde Klaas Ruitenberg.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Herstructurering en herpositionering moet Floriway winstgevend gaan maken

AALSMEER - De afgelopen maanden heeft Royal FloraHolland samen met Floriway en externe experts een strategisch onderzoek uitgevoerd naar de toekomst van Floriway. Hierin...
×