Clicky

maandag 14 oktober 2024 - 15:53 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsVerdachte moord Gino: nooit gedacht 'wat ben ik aan het doen'

Verdachte moord Gino: nooit gedacht ‘wat ben ik aan het doen’

MAASTRICHT – Donny M., de man die verdacht wordt van het ontvoeren, misbruiken en doden van de 9-jarige Gino heeft geen moment gedacht “wat ben ik eigenlijk aan het doen?” Dat zei hij in de rechtbank in Maastricht, waar maandag de strafzaak tegen de 24-jarige Limburger is begonnen.

Gino verdween op 1 juni 2022 tijdens het buitenspelen in Kerkrade. M. had die dag veel drugs gebruikt en reed wat doelloos rond in zijn auto toen hij Gino zag. “Het was alsof er een knop omging. Mijn focus was vanaf dat moment op hem. Ik wilde iets met hem doen, op seksueel gebied.” Hij achtervolgde de jongen een tijdje en is later met hem en andere kinderen gaan voetballen op een speelveldje. “Op het moment dat Gino zei dat hij naar huis moest, heb ik gezegd dat ik hem thuis zou brengen.”

Gino raakte in paniek toen hij merkte dat M. hem niet thuis ging afzetten. M. vertelde de rechter, die de fatale dag zeer gedetailleerd met de verdachte besprak, dat hij na verloop van tijd niet wist wat hij met de jongen aan moest. Hij dwong het kind, dat volgens M. huilde en schreeuwde, voor de bijrijdersstoel op de grond te gaan zitten, zodat het niet zichtbaar was.

LEES OOK
Op straat in Geleen gevonden dode is man (40), verdachten nog vast

Stepje

M. wilde Gino in Landgraaf uit de auto zetten, maar zag daar vanaf omdat hij dacht dat mensen hem zagen. Wel liet hij het stepje van de jongen daar achter. Gino nam hij mee naar zijn huis in Geleen. Daar bedacht hij opnieuw dat hij seks wilde met het jongetje.

M. werd drie dagen na de verdwijning van Gino aangehouden. De politie was hem op het spoor gekomen door sporen op het stepje. Aanvankelijk ontkende hij, maar later heeft hij toegegeven dat hij de jongen heeft gedood. Bij aanvang van het proces maandag, gaf zijn advocaat aan dat M. zo goed als mogelijk vragen zou beantwoorden.

Voor de strafzaak zijn vier dagen uitgetrokken. De uitspraak wordt verwacht op 27 november.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

STEF Nederland voltooit rebranding na integratie Bakker Logistiek

BODEGRAVEN – STEF Nederland kondigt vandaag de succesvolle voltooiing aan van de rebranding na de overname van Bakker Logistiek. Deze rebranding markeert een belangrijke...
×