Clicky

maandag 14 oktober 2024 - 15:54 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerTransuniverse opent in Moeskroen nieuwe vestiging voor Maghreb en Noord-Frankrijk

Transuniverse opent in Moeskroen nieuwe vestiging voor Maghreb en Noord-Frankrijk

WONDELGEM(B) – Transportbedrijf Transuniverse Forwarding uit Wondelgem (Gent) heeft in Moeskroen een nieuwe vestiging geopend voor groepagezendingen van en naar de Maghreb. Deze locatie richt zich specifiek op klanten in België en Noord-Frankrijk die goederen naar Marokko en Tunesië verzenden of uit deze landen ontvangen. Ze zal zich tevens richten op de distributie in het Noorden van Frankrijk.

Transuniverse is specialist in groepagetransport, waarbij kleinere ladingen van verschillende klanten worden samengevoegd in één vrachtwagen. Het bedrijf bedient heel Europa, Turkije en de Maghreb. De goederen worden gebundeld in zogenaamde ‘crossdock’-centra in Wondelgem, Parijs, Valence (Zuid-Frankrijk) en nu ook Moeskroen.

Focus op de Maghreb

De transporten naar de Maghreb, zowel van Transuniverse België als van Transuniverse France, blijven groeien: de Marokkaanse economie heeft zich na de coronapandemie en de aardbeving in Al-Haouz sterk hersteld en ondanks de politieke situatie in Tunesië blijft vooral de export toenemen.

Door de groeiende transporten naar Marokko en Tunesië heeft Transuniverse zijn transportproces herzien. “Voor beide landen moeten douaneformaliteiten worden afgehandeld, in tegenstelling tot de meeste andere Europese bestemmingen. Dit maakt de overslag in Wondelgem iets complexer, wat beslag legt op de capaciteit. Aangezien Transuniverse France ook in Noord-Frankrijk sterk groeit, ontstond het idee om een dedicated overslagcentrum in Moeskroen te openen,” aldus Frank Adins, voorzitter van Transuniverse.

LEES OOK
Klopjacht en protesten na gewelddadige ontsnapping in Frankrijk

“Moeskroen is ideaal gelegen om in te spelen op die groei. Zendingen uit heel België – vooral uit West-Vlaanderen en Henegouwen – en Noord-Frankrijk worden hier gebundeld. Vanuit Moeskroen vertrekken volle vrachtwagens naar Marokko en Tunesië, die eventueel worden aangevuld in Parijs,” legt hij uit. “Zo kunnen we niet alleen de transporten naar de Maghreb efficiënter organiseren, maar ook ons crossdock-center in Wondelgem ontlasten.”

Distributie in Noord-Frankrijk

De nieuwe vestiging is voornamelijk gericht op transporten naar de Maghreb, maar fungeert ook als distributieplatform voor Transuniverse France in Noord-Frankrijk.
“Ons platform in Parijs bedient de regio Île-de-France, de Oise en de naburige departementen; en dat in Valence de regio Rhône-Alpes en het zuiden van Frankrijk. In Lesquin (Rijsel) had Transuniverse France een kantoor met voornamelijk een commerciële functie. Operationeel moesten we voor de distributie en ophaling in Noord-Frankrijk rekenen op enkele lokale transporteurs. Dankzij Moeskroen kunnen we nu ook het noorden beter afdekken door de transporten in eigen beheer uit te voeren. Dit geldt ook voor de zendingen vanuit Wondelgem bestemd voor klanten in Nord-Pas-de-Calais,” zegt Hervé Caplier, hoofd van Transuniverse France

LEES OOK
Vertrekhal luchthaven Charleroi ontruimd vanwege pakketje

“De activiteiten in Lesquin zijn nu overgeheveld naar Moeskroen. Het kantoor blijft wel functioneren als douanekantoor voor Franse klanten,” voegt hij toe.

Uitbreidingsmogelijkheden

De locatie in Moeskroen heeft een magazijn van 2.000 m² met racks voor tijdelijke opslag en logistieke activiteiten, die Transuniverse daar verder wil uitbouwen.

“Een belangrijk doel van de nieuwe vestiging is ook om buitenlandse agenten van Transuniverse de mogelijkheid te bieden om hun goederen bestemd voor Noord-Frankrijk en België in Moeskroen af te zetten, zodat wij de distributie van daaruit efficiënt kunnen organiseren. Het magazijn biedt dus niet alleen ruimte voor overslag en tijdelijke opslag, maar speelt ook een sleutelrol in het logistieke netwerk dat we verder willen ontwikkelen”, benadrukt Frank Adins.

De vestiging in Moeskroen start met drie personeelsleden, maar met de groei van de overslag en de logistieke activiteiten zal dit aantal snel groeien.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

STEF Nederland voltooit rebranding na integratie Bakker Logistiek

BODEGRAVEN – STEF Nederland kondigt vandaag de succesvolle voltooiing aan van de rebranding na de overname van Bakker Logistiek. Deze rebranding markeert een belangrijke...