Clicky

maandag 14 oktober 2024 - 14:23 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerVan Ooijen Transport en Freshgard Warehousing sluiten zich aan bij samenwerkingsverband van...

Van Ooijen Transport en Freshgard Warehousing sluiten zich aan bij samenwerkingsverband van Jan de Waal, Jan Deckers en Deij Transport

BARENDRECHT – Van Ooijen Transport en Freshgard Warehousing hebben zich afgelopen week aangesloten bij het strategische samenwerkingsverband van Jan de Waal (gevestigd in Bleiswijk), Jan Deckers (gevestigd in Ammerzoden) en Deij Transport (gevestigd in Geldermalsen).

Deze samenwerking is gericht op het verder versterken van hun posities in de bloemen-, planten-, groente- en fruitsector, waarbij de betrokken bedrijven gebruikmaken van elkaars expertise en schaalvoordelen. Door deze krachtenbundeling kunnen de partijen nog beter inspelen op de behoeften van de markt en hun klanten nog efficiënter bedienen.

Alle samenwerkende partijen hebben individueel hun eigen specialisme en blijven zelfstandig naast elkaar opereren. Het samenwerkingsverband zorgt voor een grotere reikwijdte van het netwerk, zowel nationaal als internationaal en draagt bij aan een verdere professionalisering van de dienstverlening. Door de samenwerking zijn dagelijks meer dan 175 geconditioneerde vrachtwagens beschikbaar om klanten snel en betrouwbaar te bedienen.

Van Ooijen Transport en zusterbedrijf Freshgard verzorgen gezamenlijk het volledige logistieke proces in de groente- en fruitketen. Van Ooijen Transport is verantwoordelijk voor het dagelijkse transport van ongeveer 25 vrachtwagencombinaties tussen de groente- en fruitveilingen in het Westland en diverse bestemmingen in België.

LEES OOK
ACM keurt fusie Zandbergen Transport en VSDV goed

Het hoofdkantoor bevindt zich in Barendrecht, waar ook het 6.000 m² grote geconditioneerde warehouse van Freshgard is gevestigd. Dit warehouse is uitgerust met twaalf laad- en losdocks, een ruime crossdock-vloer en moderne warehousefaciliteiten met acht temperatuurzones voor geconditioneerde opslag.

Freshgard is gespecialiseerd in warehousing en co-packing, waaronder het opslaan, beheren en distribueren van verse producten. Het bedrijf beschikt eveneens over een douane-entrepot type C-vergunning en is een erkende KCB-inspectielocatie.

Door de strategische samenwerking wordt het netwerk tussen het Westland en België verder versterkt en kan Van Ooijen Transport voortaan ritten aanbieden naar bestemmingen die worden bediend door de overige samenwerkende bedrijven. Hiermee zetten Van Ooijen Transport en Freshgard een belangrijke stap in de toekomstbestendigheid van hun logistieke dienstverlening.

Van Ooijen Transport en Freshgard blijven, net als de andere betrokken familiare bedrijven, zelfstandig opereren onder hun eigen naam, huisstijl en identiteit. De samenwerking heeft geen gevolgen voor het personeel of de directies van de bedrijven. Ook voor de klanten verandert er niets; zij blijven klant bij de organisatie waar zij momenteel hun diensten afnemen.

LEES OOK
Van 't Hek neemt Tipker Transportservice over
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

RDW gunt contract hoofddienstaanbieder vrachtwagenheffing aan Triangle

GRONINGEN - De RDW heeft Triangle gecontracteerd als hoofddienstaanbieder voor de vrachtwagenheffing op het Nederlandse wegennet, na afronding van een Europese aanbesteding. Triangle, een...