Clicky

maandag 14 oktober 2024 - 14:29 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsBBB wil meedoen in Amsterdam met gemeenteraadsverkiezingen

BBB wil meedoen in Amsterdam met gemeenteraadsverkiezingen

AMSTERDAM – De BoerBurgerBeweging (BBB) zegt een gooi te willen doen naar zetels in de Amsterdamse raad bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2026.

Via een enquête hebben Amsterdammers aangegeven zich namens de BBB te willen inzetten in de hoofdstad. Het verenigingsbestuur heeft daarom groen licht gegeven om in Amsterdam mee te doen met de lokale verkiezingen, meldt de partij maandag.

Landelijk BBB-leider Caroline van der Plas reageert positief. “We staan voor de burgers en boeren in de samenleving die te vaak over het hoofd worden gezien. Met onze deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen willen we het gezonde verstand terugbrengen in de lokale politiek, de ‘gewone’ Amsterdammer weer een stem geven.”

Het is nog niet duidelijk in hoeveel gemeenten de BBB in totaal zal meedoen. “De kieslijst wordt pas in een later stadium definitief vastgesteld”, aldus de partij.

LEES OOK
Ik hoop dat het lukt, zegt Wilders na terugkeer aan formatietafel
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

RDW gunt contract hoofddienstaanbieder vrachtwagenheffing aan Triangle

GRONINGEN - De RDW heeft Triangle gecontracteerd als hoofddienstaanbieder voor de vrachtwagenheffing op het Nederlandse wegennet, na afronding van een Europese aanbesteding. Triangle, een...
×