Clicky

zaterdag 12 oktober 2024 - 23:25 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsRuim 1,1 miljoen euro opgehaald met Giro555 voor Midden-Oosten

Ruim 1,1 miljoen euro opgehaald met Giro555 voor Midden-Oosten

DEN HAAG – Via Giro555 is al meer dan 1,1 miljoen euro opgehaald voor slachtoffers van het conflict in het Midden-Oosten. De actie werd donderdag bekendgemaakt. Het geld is bedoeld voor noodhulp in Libanon, Gaza, de Westelijke Jordaanoever, Israël en Syrië.

Om de actie was de afgelopen dagen veel te doen om de verdeling van het geld, omdat er ook geld naar Israël gaat. “Het is hartverwarmend om te zien dat Nederlanders de levensreddende hulp in het Midden-Oosten willen ondersteunen”, zegt actievoorzitter Harm Goossens van Giro555. “Maar ik denk wel dat de polarisatie in de samenleving en de discussie over onze actie in de afgelopen dagen, niet helpen om zoveel mogelijk fondsen in te zamelen voor hulp. Voor ons zijn er niet slachtoffers aan de ene kant of aan de andere kant: het gaat om mensen.” Goossens hoopt meer mensen de komende dagen “over de streep” te kunnen trekken om te doneren.

LEES OOK
Ambtenaren demonstreren voor 41e keer voor staakt-het-vuren Gaza

De organisaties achter Giro555 zijn CARE Nederland, Cordaid, Kerk in Actie, het Nederlandse Rode Kruis, Oxfam Novib, Plan International, Stichting Vluchteling, Terre des Hommes, UNICEF Nederland en World Vision. Woensdag 16 oktober is een nationale actiedag vanuit Beeld & Geluid in Hilversum.

Hulpverleners van de samenwerkende organisaties zijn ter plaatse om getroffen mensen te helpen en werken daar ook samen met lokale partners. “Ik ben vaak in Beiroet geweest, maar ik heb de stad nog nooit zo gezien. Steeds meer mensen vluchten naar het centrum om veiligheid te zoeken”, zegt Tineke Ceelen, directeur van Stichting Vluchteling. “Hun veiligheid is nergens gegarandeerd. Steeds meer gezinnen slapen op straat, op een stuk karton, of gewoon op de stoep. Het is hier vuil, mensen kunnen niet douchen, er is geen wc. Ook niet voor ouderen en kleine kinderen. We hebben geen dag te verliezen, we moeten nu helpen.”

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Noorwegen voert grenscontroles in vanwege verhoogde terreurdreiging

OSLO - Noorwegen voert tijdelijk controles in bij zijn Schengengrenzen, heeft de politie bekendgemaakt. De maatregel, die tot 22 oktober van kracht is, is...
×