Clicky

zaterdag 12 oktober 2024 - 23:23 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSWeer & VerkeerNoorwegen voert grenscontroles in vanwege verhoogde terreurdreiging

Noorwegen voert grenscontroles in vanwege verhoogde terreurdreiging

OSLO – Noorwegen voert tijdelijk controles in bij zijn Schengengrenzen, heeft de politie bekendgemaakt. De maatregel, die tot 22 oktober van kracht is, is genomen om de verhoogde dreiging op een terroristische aanslag.

Een paar dagen geleden besloot de binnenlandse veiligheidsdienst PST het dreigingsniveau te verhogen naar het op één na hoogste niveau door de voortdurende escalatie van het conflict in het Midden-Oosten.

De politie zegt geen wachttijden te verwachten aan de grenzen, omdat niet iedere reiziger wordt gecontroleerd.

De Noorse veiligheidsdiensten hebben ook zorgen over criminele netwerken die achter schietpartijen en explosies zouden zitten bij Israëlische ambassades in het Zweedse Stockholm en Kopenhagen in Denemarken.

Iran zou daarvoor opdracht hebben gegeven De binnenlandse geheime dienst zegt te weten dat mensen die betrokken waren bij de aanval in Kopenhagen, waarbij twee handgranaten afgingen in de buurt van de Israëlische ambassade, ook in Noorwegen actief zijn geweest.

LEES OOK
Noorwegen verhoogt dreigingsniveau terreur naar hoog
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Brand op olietanker Annika geblust

ROSTOCK - De brand aan boord van de olietanker Annika in Duitsland is volledig geblust. Het vaartuig arriveerde 's nachts met hulp van sleepboten...
×