Clicky

zaterdag 12 oktober 2024 - 00:23 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerVrachtwagenchauffeur veroordeeld voor veroorzaken dodelijk verkeersongeluk op A12

Vrachtwagenchauffeur veroordeeld voor veroorzaken dodelijk verkeersongeluk op A12

ARNHEM – De rechtbank veroordeelt een 37-jarige vrachtwagenchauffeur voor het veroorzaken van dodelijk verkeersongeluk in Ede. Hij krijgt een taakstraf van 180 uur en een voorwaardelijke rijontzegging van 1 jaar.

De vrachtwagenchauffeur veroorzaakte op 25 juli 2023 een dodelijk verkeersongeluk op de vluchtstrook van de A12 in de buurt van Ede. Zijn bergingsvrachtwagen was beladen met drie auto’s. Het slachtoffer stond stil op de vluchtstrook met zijn auto met de alarmlichten aan. De man week in het half uur voor de fatale botsing al meerdere malen van de rijstrook naar rechts af. Hij passeerde daarbij de doorgetrokken lijn van de vluchtstrook. Op de vluchtstrook kwam de chauffeur in botsing met de stilstaande auto. Het slachtoffer was op dat moment bezig met zijn fietsendrager en hij stond aan de linkerkant van de auto. Door de botsing kwam het slachtoffer te overlijden Volgens de rechtbank was er geen sprake van alleen maar een moment van onoplettendheid.

LEES OOK
Vrachtwagenchauffeur gewond bij eenzijdig ongeval bij Hooghalen [+foto]

De rechtbank oordeelt dat de vrachtwagenchauffeur aanmerkelijk onoplettend en onachtzaam is geweest. De chauffeur verklaarde nog dat hij vlak voor de aanrijding een black-out zou hebben gehad. Volgens de rechtbank zijn hiervoor onvoldoende aanknopingspunten in het dossier. De verklaring van de vrachtwagenchauffeur is ook niet verder onderbouwd.

De man heeft spijt betuigd en wilde graag in contact komen met de nabestaanden, maar dat bleek niet mogelijk te zijn.

Voorwaardelijke rijontzegging

De rechtbank houdt bij de strafoplegging rekening met straffen die in vergelijkbare zaken worden opgelegd en ook met de persoonlijke omstandigheden van de man. Zo is er bij de man mogelijk sprake van een licht verstandelijke beperking. Verder heeft hij zijn rijbewijs nodig voor zijn werk. Met een onvoorwaardelijke rijontzegging zou de man in hevige mate in zijn persoonlijke belangen worden getroffen.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Brand op olietanker ‘Annika’ in Oostzee vrijwel geblust

ROSTOCK (ANP/DPA) - Een brand op een kleine Duitse olietanker in de Oostzee voor de kust van Noordoost-Duitsland is vrijwel onder controle. Het schip wordt...
×