Clicky

vrijdag 11 oktober 2024 - 23:55 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartSchiphol waarschuwt voor extra geluidshinder vanwege baanonderhoud

Schiphol waarschuwt voor extra geluidshinder vanwege baanonderhoud

SCHIPHOL – Schiphol vraagt het kabinet weer om goedkeuring om komende zomer andere start- en landingsbanen extra te gebruiken omdat de Buitenveldertbaan dan groot onderhoud ondergaat.

“We realiseren ons dat dit alternatief baangebruik tot extra geluidshinder kan leiden voor omwonenden rondom deze alternatieve banen. We werken aan diverse maatregelen om de hinder daar waar mogelijk te verminderen”, staat in een verklaring op de website van Schiphol.

Volgens Het Parool is het alternatief dat Schiphol zo’n 10.000 zomervluchten moet schrappen. “In de ingediende ontheffingsaanvraag lichten we ook toe dat Schiphol verplicht is het vastgestelde aantal vliegbewegingen te faciliteren. Dat heeft in dit geval te maken met de slotregelgeving”, reageert een woordvoerster van Schiphol daarop.

Normaal probeert Schiphol het banenonderhoud in de winter te doen, maar dat kan in dit geval niet omdat een naastgelegen platform dan wordt gebruikt om de vliegtuigen ijsvrij te maken. Het geplande onderhoud valt nu ook samen met de NAVO-top van eind juni in Den Haag, waarvan Schiphol de gevolgen voor de luchthaven nog in kaart brengt. Daar wordt later meer over duidelijk.

LEES OOK
ILT: Vliegveiligheid vraagt continue aandacht
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagenchauffeur veroordeeld voor veroorzaken dodelijk verkeersongeluk op A12

ARNHEM - De rechtbank veroordeelt een 37-jarige vrachtwagenchauffeur voor het veroorzaken van dodelijk verkeersongeluk in Ede. Hij krijgt een taakstraf van 180 uur en...
×