Clicky

vrijdag 11 oktober 2024 - 18:33 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsArnold Karskens ontslagen bij Ongehoord Nederland

Arnold Karskens ontslagen bij Ongehoord Nederland

HILVERSUM – Arnold Karskens is ontslagen als bestuursvoorzitter en lid van het bestuur bij omroep Ongehoord Nederland (ON!). Dat heeft de raad van toezicht (rvt) van ON! vrijdag gemeld.

Oprichter en voorzitter Karskens was op 3 augustus al op non-actief gesteld. Dat werd gedaan naar aanleiding van een “aantal serieuze klachten vanuit de eigen organisatie over zijn functioneren”. Karskens werd vervolgens op 27 augustus geschorst als bestuursvoorzitter.

“Dit besluit is genomen op basis van het op maandag 7 oktober 2024 uitgebrachte onafhankelijke externe onderzoeksrapport van SVision, dat eerdere bevindingen bevestigt”, aldus ON!. Het onderzoeksrapport is vanaf maandag te raadplegen. De hoofdlijnen en conclusies van het rapport worden op dinsdag in de uitzending van Ongehoord Nieuws toegelicht door de voorzitter van de rvt, Bauke Geersing.

De 70-jarige Karskens reageert in een persverklaring ontzet op zijn ontslag. “Dit is een belediging voor mij en alle leden van het eerste uur”, stelt hij. Karskens vindt dat de toezichthouders zelf moeten opstappen en zegt dat het rapport “rammelt aan alle kanten”. Karskens beraadt zich daarnaast op juridische stappen. Op dinsdag 22 oktober wil de advocaat van Karskens bij de politie aangifte doen met een verzoek tot vervolging wegens smaad en laster tegen de leden van de rvt en het bestuur van de omroep.

LEES OOK
CNBC: autoconcern GM ontslaat meer dan duizend werknemers
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Storm

Zaterdagavond in kustgebied code geel voor zware windstoten

DE BILT - Aan de Nederlandse kust komen vanaf zaterdagavond zware windstoten voor. Het KNMI heeft voor de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland, Friesland, Groningen en...
×