Clicky

vrijdag 11 oktober 2024 - 16:26 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsArmoedefonds: hulporganisaties krijgen weer meer hulpvragen

Armoedefonds: hulporganisaties krijgen weer meer hulpvragen

ROSMALEN – Lokale armoedehulporganisaties krijgen steeds meer hulpvragen van mensen. Uit een enquête van het Armoedefonds onder 480 lokale organisaties komt naar voren dat de helft verwacht dat het de komende tijd nog drukker gaat worden.

Volgens het fonds is geen sprake van een eenmalige constatering. “Het is een zorgwekkende trend die het Armoedefonds al meerdere jaren op rij ziet en die door deze nieuwste cijfers wederom bevestigd wordt”, zegt directeur Henk de Graaf in een rapport. “Mensen worstelen met huishoudelijke kosten, schulden en een gebrek aan financiële buffers. Hulporganisaties zien daardoor veel vraag naar menstruatieproducten, wasmiddel, shampoo, deodorant en andere verzorgingsproducten.”

Vooral alleenstaande ouders melden zich vaker bij lokale hulporganisaties, zegt het fonds. Ook vluchtelingen en stellen met kinderen kampen met armoedeproblematiek en melden zich vaker met een hulpvraag.

Het Armoedefonds zegt dat het minimumloon omhoog moet, en dat de uitkeringen ook moeten stijgen. “Mensen hebben een inkomen nodig dat hen niet alleen in staat stelt om te overleven, maar ook om volwaardig deel te nemen aan de maatschappij”, aldus het fonds. Verder pleit het fonds voor “structurele financiële zekerheid” voor de lokale hulporganisaties. Een grote meerderheid van de ondervraagde organisaties verwacht dat het aantal hulpvragen de komende tijd zal toenemen, zo meldt het fonds.

LEES OOK
Aantal WW-uitkeringen en ontslagaanvragen neemt toe
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Storm

Zaterdagavond in kustgebied code geel voor zware windstoten

DE BILT - Aan de Nederlandse kust komen vanaf zaterdagavond zware windstoten voor. Het KNMI heeft voor de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland, Friesland, Groningen en...
×