Clicky

vrijdag 11 oktober 2024 - 14:28 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsTikTok schrapt honderden banen, wil werknemers vervangen door AI

TikTok schrapt honderden banen, wil werknemers vervangen door AI

KUALA LUMPUR – TikTok gaat wereldwijd honderden banen schrappen, meldt het socialemediaplatform. De meeste banen verdwijnen op de afdeling waar de inhoud van berichten wordt gemodereerd, hebben ingewijden tegen persbureau Reuters gezegd. Het videoplatform wil hiervoor meer kunstmatige intelligentie (AI) gebruiken.

Met name in Maleisië zouden banen verdwijnen, volgens de ingewijden meer dan 700. TikTok stelt echter dat minder dan 500 werknemers in het Aziatische land door de banenreductie zijn getroffen. Het moederbedrijf van TikTok, het Chinese ByteDance, heeft volgens de website wereldwijd meer dan 110.000 werknemers in ruim 200 steden.

De banenreductie is volgens het socialemediaplatform onderdeel van een plan om de beoordeling van berichten te verbeteren. Momenteel beoordelen zowel mensen als AI video’s en andere berichten op het platform. Volgens een woordvoerder wordt 80 procent van de berichten op TikTok die de richtlijnen van de video-app overtreden al automatisch verwijderd.

Toezicht houden

Een van de bronnen meldde ook dat TikTok volgende maand meer banen wil schrappen omdat het bedrijf een aantal regionale activiteiten wil samenvoegen.

LEES OOK
ING-onderzoek: bijna 4 op de 10 vrezen dat AI banen gaat kosten

Maleisië heeft socialemediabedrijven als TikTok eerder opgeroepen beter toezicht te houden op de inhoud op hun platforms, nadat het land flink meer schadelijke socialemediaberichten zag. Ook in andere delen van de wereld ligt TikTok onder vuur om schade die zou zijn veroorzaakt door berichten. Zo leed de video-app in augustus een nederlaag in de Verenigde Staten. Een hof van beroep in de Amerikaanse stad Philadelphia oordeelde dat een vrouw de video-app aansprakelijk kan stellen voor de dood van haar dochter in 2021.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

75 Mercedes-Benz eActros 600 trucks voor Simon Loos

WOGNUM - Een enorme mijlpaal voor Simon Loos op het gebied van elektrisch rijden. Binnenkort vergroot de West-Friese logistiek dienstverlener namelijk het elektrisch wagenpark...
×