Clicky

donderdag 10 oktober 2024 - 19:11 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerMilence breidt uit naar Scandinavië met de opening van een nieuwe...

Milence breidt uit naar Scandinavië met de opening van een nieuwe laadhub in Varberg

AMSTERDAM – Milence, de joint venture tussen Daimler Truck, de TRATON GROUP en Volvo Group, zet zijn eerste stap in de Scandinavische markt met de opening van een laadhub in Varberg, Zweden. De laadhub is de vierde operationele Milence hub in Europa en de eerste van tien hubs die voor het einde van 2025 in Zweden worden geopend. De hubs dragen bij aan de ontwikkeling van het grootste openbare elektrische laadnetwerk voor zware voertuigen in Europa. De opening van de laadhubs in Åstorp en Ödeshög volgen later dit jaar.

Strategische locatie, toegankelijk voor alle vrachtwagens

De nieuwe laadhub in Varberg is strategisch gelegen aan de Scandinavisch-Mediterrane TEN-T corridor. Deze ligt tussen Gothenburg en Malmö in het zuidwesten van Zweden, vlakbij afrit 55 op de E6. De locatie is een belangrijke rustplaats voor transporteurs en chauffeurs van vrachtwagens die rijden via de logistieke hoofdroutes in Zweden. Varberg, een belangrijk transportknooppunt, is zorgvuldig gekozen vanwege de toegankelijkheid en het belang in de regio. De laadhub in Varberg is, net als alle andere Milence hubs, beschikbaar voor alle elektrische vrachtwagens, ongeacht het merk.

Twee fasen van ontwikkeling

De laadhub in Varberg wordt in twee fasen ontwikkeld. Met de opening van de laadhub is de eerste fase afgerond. De nieuwe laadhub beschikt over acht laadstations uitgerust met vier krachtige Combined Charging System (CCS)-laders, die elk tot 400 kW laadvermogen leveren. Tijdens de tweede fase, die gepland staat voor 2025, zullen extra laadstations en Megawatt Charging System (MCS)-laders geplaatst worden. Hiermee neemt de laadcapaciteit toe en kunnen zware voertuigen sneller en betrouwbaarder worden opgeladen. Door technologische ontwikkeling te versnellen en de belangrijkste transportroutes in Europa te elektrificeren maakt Milence het makkelijker voor wagenparkbeheerders om over te stappen op emissievrije voertuigen.

LEES OOK
Milence bouwt zijn tweede laadhub voor zware voertuigen langs een belangrijke corridor in Zuid-Frankrijk

De chauffeurservaring verbeteren

De Milence laadhubs dienen als rust- en laadpunt voor zowel vrachtwagens als chauffeurs. De nieuwe hub in Varberg biedt meer dan alleen krachtige laadmogelijkheden. Het is ook een comfortabele omgeving voor chauffeurs, met een loungeruimte, douches en toiletten aanwezig. Het parkeerterrein is omheind en beveiligd met toegangscontrole, verlicht en uitgerust met camerabewaking en Wi-Fi voor een optimale ervaring.

Betalen en prijzen

Om toegankelijkheid voor alle zware voertuigen op de markt te garanderen, heeft Milence overeenkomsten gesloten met verschillende e-Mobility Service Providers (eMSP’s) in Europa. Hun kaarten zijn te gebruiken voor betalingen bij de hub in Varberg, waardoor het laadproces naadloos verloopt voor chauffeurs op diverse platforms. Aanvullende partnerships worden gesloten om de betaalflexibiliteit over het hele netwerk te bevorderen. Directe betalingen via de Milence App of met een bankpas zijn ook mogelijk.
Het standaard laadtarief van Milence is vastgesteld op EUR 0,4 (0,399 euro en SEK 4,53) per kWh exclusief btw. Het geldige tarief is weergegeven in de Milence app en bij elk laadpunt, zodat transparantie wordt gewaarborgd. Eventuele wijzigingen in de tarieven worden gecommuniceerd via de officiële kanalen van Milence.

LEES OOK
Vattenfall stopt aanleg Zweeds windpark vanwege ontbreken aansluitpunt

Groene energie en duurzaam bouwen

Milence blijft zich inzetten voor de verduurzaming van wegtransport. Dit doet het bedrijf niet alleen met de uitrol van de nodige laadinfrastructuur, maar ook door te zorgen voor beschikbaarheid van groene energie. Daarnaast kijkt Milence naar duurzame bouwpraktijken die de CO2-uitstoot van bestrating verminderen, waarmee een levensduur van dertig jaar wordt gerealiseerd.

Anja van Niersen, CEO van Milence: “Zweden is een van de koplopers in Europa op het gebied van duurzaamheid en energietransitie, waar elektrisch wegtransport nu al werkelijkheid is. Met tien hubs in ontwikkeling, waarvan er drie voor het einde van het jaar openen, is dit een van onze belangrijkste markten. Wagenparkbeheerders kunnen nu gebruik maken van het Milence netwerk. We zijn erg dankbaar voor de steun die we ontvangen van alle relevante stakeholders in de markt en zijn blij dat de opening van onze hubs een ontmoetingsplaats is voor kennisuitwisseling en samenwerking.”

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Rockwool vermindert ammoniakuitstoot fabriek in Roermond

ROERMOND - Rockwool gaat de uitstoot van ammoniak bij de productie van steenwol in Roermond omlaag brengen. Door de in de fabriek gesponnen wol...
×