Clicky

donderdag 10 oktober 2024 - 18:23 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSNieuw MaterieelVan Alphen voegt twee nieuwe IVECO S-WAY trucks toe aan wagenpark

Van Alphen voegt twee nieuwe IVECO S-WAY trucks toe aan wagenpark

Van Alphen, een familiebedrijf dat al sinds 1993 actief is in de transportsector, breidt zijn wagenpark uit met twee nieuwe IVECO S-WAY trucks. Het bedrijf, dat sinds 2007 onder leiding staat van Richard, heeft met deze nieuwe voertuigen een belangrijke stap gezet in het grotere segment van vrachtvervoer.

Van Alphen is een gevestigde naam in de logistiek, opgericht door de ouders van Richard, en heeft sindsdien een gestage groei doorgemaakt. In de beginjaren werkte Richard samen met zijn ouders, totdat hij in 2007 het bedrijf volledig overnam. Het bedrijf telt momenteel 11 werknemers, waarvan 10 chauffeurs op de weg en Richard zelf die de operaties vanuit kantoor coördineert. Het wagenpark van Van Alphen omvat nu in totaal 15 voertuigen.

Hoewel Van Alphen al lange tijd met IVECO werkt, heeft het bedrijf tot voor kort uitsluitend gebruikgemaakt van bestelwagens. Met de toevoeging van de twee nieuwe IVECO S-WAY trucks speelt Van Alphen nu ook een belangrijke rol in het grotere vrachtvervoer. “We doen nog steeds hetzelfde werk als 30 jaar geleden, namelijk koeriersdiensten, maar inmiddels zijn we ook actief in het grote verkeer,” aldus Richard.

LEES OOK
Hyundai en IVECO versterken partnerschap om innovatie in bedrijfsvoertuigensector te stimuleren

Innovatie en duurzaamheid in balans

Richard benadrukt het belang van duurzaamheid, maar geeft aan dat elektrisch rijden momenteel nog geen optie is voor Van Alphen. “Wij rijden heel plaatselijk, maar de volgende dag kan dezelfde wagen onderweg zijn naar een internationale bestemming. Om elektrisch te kunnen rijden, zouden we onze vloot moeten verdubbelen, waarbij de helft stil zou staan om op te laden. De techniek is er voor ons helaas nog niet, maar we hopen dat deze zich snel genoeg ontwikkelt zodat we in de toekomst de overstap kunnen maken naar duurzamer transport.”

Positieve ervaringen met IVECO

Van Alphen heeft al jaren positieve ervaringen met IVECO bestelwagens, die volgens Richard “onverwoestbaar zijn en altijd starten.” Nu het bedrijf met de IVECO S-WAY’s de overstap maakt naar het grotere segment, zijn de verwachtingen hoog. De nieuwe trucks zijn inmiddels twee weken in gebruik en de vaste chauffeurs zijn zeer tevreden met hun nieuwe voertuigen. “Voor onze chauffeurs is het allerbelangrijkste dat ze een goede auto hebben. De beide chauffeurs waren ontzettend blij met hun nieuwe wagens, en dat betekent veel voor ons als bedrijf,” aldus Richard.

LEES OOK
IVECO ook in 2024 op pad met Metallica voor de M72 Tour in Europa

Naast het comfort van de voertuigen, zoals de magnetrons voor overnachtingen en de verlichting in de grille, heeft Richard ook lovende woorden over de service in de werkplaats. “Ik ben echt positief verrast hoe goed alles wordt opgepakt in de werkplaats. Dat geeft vertrouwen in de toekomst.”

Met deze nieuwe aanwinsten in het wagenpark blijft Van Alphen zich inzetten voor waarde toevoegende logistiek, waarbij het bedrijf proactief meedenkt met klanten en blijft groeien in zowel het lokale als internationale transport.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Bijna hele oppositie wil af van bezuiniging ov grote steden

DEN HAAG - De bezuiniging van 110 miljoen euro op het openbaar vervoer rond Amsterdam, Rotterdam en Den Haag moet van tafel, vindt bijna...
×