Clicky

donderdag 10 oktober 2024 - 18:36 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsArt Rooijakkers stapt over van RTL naar Talpa

Art Rooijakkers stapt over van RTL naar Talpa

HILVERSUM – Presentator Art Rooijakkers maakt de overstap van RTL naar Talpa Network. Hij heeft er een meerjarig contract getekend, meldde Talpa donderdag. Rooijakkers (48) wordt een van de presentatoren van Nieuws van de Dag, het nieuwe opinie- en nieuwsprogramma van De Telegraaf en Hart van Nederland dat vanaf januari te zien is op SBS6. Eerder werd bekend dat Talpa ook Malou Petter voor dit programma heeft aangetrokken.

“Na zes mooie jaren bij RTL is het tijd voor een nieuwe stap. Het journalistieke avontuur lonkt en een nieuwsprogramma met de slagkracht van Mediahuis en Talpa Network gecombineerd, daar kijk ik naar uit”, aldus Rooijakkers, die zegt dat er ook andere programma’s voor hem in het vat zitten, “waaronder een oude liefde”.

De presentator verlaat RTL “met een weemoedig gevoel”, zegt hij. Hij is naar eigen zeggen dankbaar voor de kansen die hij er heeft gekregen en de programma’s die hij heeft mogen presenteren, maar kijkt tegelijkertijd uit naar de nieuwe samenwerking. “Want in de twintig jaar die ik nu als presentator werk, heb ik met enige regelmaat naar een mol gezocht, maar nog nooit met eentje samengewerkt. Dus dat wordt weleens tijd”, laat hij weten, doelend op Talpa-baas John de Mol.

LEES OOK
Rob van Someren toch naar het weekend na overleg met Talpa

Talpa’s videodirecteur Frans Klein laat weten “ontzettend trots” te zijn op de komst van Rooijakkers. Hij noemt hem “een waardevolle aanwinst”. Klein verwijst ook naar het verleden van Rooijakkers bij een van de andere Talpa-zenders. “Bovendien is Art voor ons geen onbekende; in zijn beginjaren presenteerde hij voor NET5 onder meer Peking Express.”

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Bijna hele oppositie wil af van bezuiniging ov grote steden

DEN HAAG - De bezuiniging van 110 miljoen euro op het openbaar vervoer rond Amsterdam, Rotterdam en Den Haag moet van tafel, vindt bijna...
×