Clicky

donderdag 10 oktober 2024 - 15:30 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsBMW en Mercedes verkopen flink minder auto's in China

BMW en Mercedes verkopen flink minder auto’s in China

MÜNCHEN/STUTTGART – BMW en Mercedes-Benz hebben in het derde kwartaal van dit jaar flink minder auto’s verkocht in China. De twee Duitse autofabrikanten kampen in de grootste automarkt ter wereld met een aanhoudende zwakke vraag naar luxewagens en elektrische voertuigen.

BMW verkocht tussen juli en september bijna 30 procent minder BMW’s en Mini’s in China. In zowel het eerste als het tweede kwartaal verkocht BMW nog 5 procent minder auto’s in het land. Door de forse verkoopdaling in China zag BMW de totale autoverkopen in het afgelopen kwartaal met 13 procent dalen. Volgens BMW had een terugroepactie door problemen met de remsystemen ook een negatieve impact op de verkopen.

Concurrent Mercedes-Benz verkocht in het derde kwartaal 13 procent minder auto’s in China, waarbij vooral de vraag naar dure modellen zoals de S-klasse en Maybach onder druk stond. Ook worden de nieuwste elektrische voertuigen van het bedrijf lauw ontvangen door consumenten in China. Daarnaast kiezen Chinese jongeren steeds vaker voor binnenlandse automerken, die vaak zijn uitgerust met geavanceerdere entertainmenttechnologie. De totale verkopen van Mercedes-Benz zakten in het afgelopen kwartaal met 12 procent.

LEES OOK
Bronnen: Turkije sluit deal met BYD voor bouw stekkerautofabriek

De tegenvallende autoverkopen in China en de afnemende vraag naar elektrische voertuigen hebben al gezorgd voor een golf aan winstwaarschuwingen in de Duitse autosector. Ook BMW en Mercedes-Benz hebben onlangs hun winstverwachtingen voor het hele jaar verlaagd. De Duitse autobouwers vrezen verder te worden getroffen door de oplopende handelsspanningen tussen de Europese Unie en China. De EU-lidstaten stemden onlangs in met de invoering van extra importheffingen op elektrische auto’s uit China. Als reactie hierop zei China dat het maatregelen bestudeert om de tarieven op geïmporteerde voertuigen met grote brandstofmotoren te verhogen.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Milence breidt uit naar Scandinavië met de opening van een...

AMSTERDAM - Milence, de joint venture tussen Daimler Truck, de TRATON GROUP en Volvo Group, zet zijn eerste stap in de Scandinavische markt met...
×