Clicky

donderdag 10 oktober 2024 - 16:23 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerRenault Trucks kondigt nieuwe modellen Renault T, T High, C en K...

Renault Trucks kondigt nieuwe modellen Renault T, T High, C en K aan

Renault Trucks kondigt de introductie aan van zijn zware truckrange, model year 2025. De nieuwe modellen van de T, T High, C en K zijn nog verder geoptimaliseerd op het gebied van verbruik, veiligheid en rijcomfort. Het brandstofverbruik is tot drie procent lager ten opzichte van de vorige generatie, waardoor transporteurs hun productiviteit kunnen verhogen en tegelijkertijd hun ecologische footprint qua CO2 kunnen verkleinen.

Brandstofbesparing die gunstig is voor milieu en ondernemingsproductiviteit

Na de introductie van de Turbo Compound twee jaar geleden, die een brandstofbesparing tot 10 procent mogelijk maakte, blijft Renault Trucks zijn voertuigen doorontwikkelen en energiezuiniger maken. De zware trucks van de range T, T High, C en K, model year 2025, bieden een extra brandstofbesparing tot 3 procent.

De fabrikant heeft hiervoor niet alleen verschillende componenten van de aandrijflijn verder doorontwikkeld en geoptimaliseerd, zoals de motor, de versnellingsbak en de achterassen, maar men past ook standaard banden toe met een A+ label voor een maximale efficiency.

Renault T

Verder zijn de Renault Trucks T, T High en de Renault Trucks E-Tech T standaard uitgerust met cameraspiegels (CMS Camera Monitoring System) in plaats van standaard achteruitkijkspiegels voor een betere aerodynamica en een nog lager brandstofverbruik. Deze cameraspiegels zijn uitgevoerd in 2 wegklapbare camera-armen die aan de zijkant boven de A-stijl op de cabine zijn gemonteerd. Deze armen zijn inklapbaar.

LEES OOK
XPO bestelt 165 elektrische Renault Trucks

De camera’s zijn verbonden met twee schermen in de cabine die de omgeving rondom het voertuig weergeven. Ze zijn voorzien van een infraroodmodus voor beter nachtzicht. Optioneel kunnen deze cameraspiegels aan de bijrijderszijde worden voorzien van een extra dodehoek camera.

Deze spiegelcamera’s zijn ook als optie leverbaar op de Renault Trucks “bouw”voertuigen van de range C, K en de Renault Trucks E-Tech C.

Renault T High vooraanzicht

Voor lange afstanden biedt Renault Trucks een versie met geoptimaliseerd brandstofverbruik: de Renault Trucks T Smart “Racer”. De Smart “Racer” is beschikbaar voor de modellen T en T High en combineert de DE13 Turbo Compound motor met de complete reeks beschikbare brandstofbesparingsopties. Dit resulteert in een 14 procent lager brandstofverbruik en een 15 procent lagere CO2-uitstoot ten opzichte van een standaardmodel.

Renault T High zijaanzicht

Verbeterde veiligheid en meer rijcomfort

De instelbare stuurbekrachtiging van model year 2025 verbetert de stabiliteit van het voertuig bij hoge snelheden, terwijl het stuur bij lage snelheden directer reageert en de stuurbewegingen minder inspanning vraagt waardoor het manoeuvreren in een stedelijke omgeving gemakkelijker wordt. Dit systeem bestaat uit een combinatie van hydraulische stuurbekrachtiging en een ondersteunende elektromotor en maakt gebruik van sensoren om het gedrag van het voertuig in realtime aan te passen op basis van de bewegingen van de truck en het stuurgedrag van de chauffeur.

LEES OOK
Horeca Logistic Services kiest voor elektrische trucks van Renault Trucks om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen

Er is ook een rijhulpsysteem (Lane Keep Assistance) met automatische stuurcorrectie verkrijgbaar. Dit zorgt ervoor dat het voertuig in zijn rijstrook blijft, wanneer het deze per ongeluk dreigt te verlaten. Ook biedt het extra bescherming tegen het gevaar van dode hoeken, waardoor de veiligheid van de meest kwetsbare weggebruikers wordt vergroot.

Met de automatische grootlichtfunctie wordt het grootlicht automatisch ingeschakeld, afhankelijk van de rijomstandigheden (weer, duisternis, andere weggebruikers). Dit is een aanvulling op het automatische dimlicht dat al standaard aanwezig was op de vorige generatie trucks van Renault. Voor een optimaal zicht tijdens de werkzaamheden kunnen er af fabriek extra werklampen op het chassis of achterop de cabine worden meebesteld.

De Renault Trucks T, T High, C en K en de elektrische versies Renault Trucks E-Tech T, C van model year 2025 zijn per direct te specificeren en te bestellen via het dealernetwerk.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Cocaïne in vismeel onderschept en verdachte aangehouden

KAPEL AVEZAATH - De politie heeft afgelopen donderdag 3 oktober een container onderschept in Kapel Avezaath met vermoedelijk meer dan 100 kilo cocaïne. Kort daarna...
×